ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ПЛИВАЊЕ САВЛАДАЛО 120 ДЈЕЦЕ

Додјелом диплома полазницима Школе пливања завршен је овогодишњи курс који је похађао рекордан број дјеце узраста од четири до 16 година, а дипломе младим пливачима уручио је начелник општине Милорад Симић.
Укупно 120 младих пливача, као и дјеца са посебним потребама, овог љета похађало је петнаестодневни курс.
– Године искуства кажу да је само упорност потребна да се савлада пливање, а ми ово радимо пуних 10 година и имамо јако велики проценат успјешности обуке дјеце тако да сви они који се ослободе страха пропливају за 15 часова. Ове године имали смо најмногобројнији курс, а имали смо 120 дјеце у три термина и шест група, као и десетак дјеце са посебним потребама- рекао је Дарко Панић истакавши да је велику улогу у томе имао и начелник који је финансијски подржао пројекат.
Симић је  обезбиједио средства за реализацију програма чиме је олакшао родитељима, а посебну погодност имача су дјеца из вишечланих породица. Из седам породица курс је похађало по троје дјеце.
-Мислим да је ово јако значајна мисија, јер не смије дијете одрасти, а не овладати овим вјештинама. Није то онда комплетан човјек, а на крају ваља бити безбједан. Цијенили смо да ће сторињак дјеце бити заинтересовано, али хвала Богу има их и више – рекао је начелник Симић честитајући младим пливачима на овладаним вјештинама, а родитељима на подршци коју дају својој дјеци.
Школу пливања на базенима „Олимп“ цијелу деценију организује Школа спорта „Арена“, а са дјецом раде професори физичког васпитања и лиценцирани инструктори.
Захваљујући подршци локалне заједнице цијена курса за једно дијете била је 45 марака, за друго дијете из исте породице 35, а за треће је бесплатан.

Related posts

БАЗАР У ОШ „19. АПРИЛ“ ОДУШЕВИО ПОСЈЕТИОЦЕ

admin

Од веома родне године остала тек солидна

admin

ДОМАЋУ ЗИМНИЦУ ПРАВЕ ПО ЖЕЉИ КУПАЦА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još