ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ПЛИВАЊЕ САВЛАДАЛО 120 ДЈЕЦЕ

Додјелом диплома полазницима Школе пливања завршен је овогодишњи курс који је похађао рекордан број дјеце узраста од четири до 16 година, а дипломе младим пливачима уручио је начелник општине Милорад Симић.
Укупно 120 младих пливача, као и дјеца са посебним потребама, овог љета похађало је петнаестодневни курс.
– Године искуства кажу да је само упорност потребна да се савлада пливање, а ми ово радимо пуних 10 година и имамо јако велики проценат успјешности обуке дјеце тако да сви они који се ослободе страха пропливају за 15 часова. Ове године имали смо најмногобројнији курс, а имали смо 120 дјеце у три термина и шест група, као и десетак дјеце са посебним потребама- рекао је Дарко Панић истакавши да је велику улогу у томе имао и начелник који је финансијски подржао пројекат.
Симић је  обезбиједио средства за реализацију програма чиме је олакшао родитељима, а посебну погодност имача су дјеца из вишечланих породица. Из седам породица курс је похађало по троје дјеце.
-Мислим да је ово јако значајна мисија, јер не смије дијете одрасти, а не овладати овим вјештинама. Није то онда комплетан човјек, а на крају ваља бити безбједан. Цијенили смо да ће сторињак дјеце бити заинтересовано, али хвала Богу има их и више – рекао је начелник Симић честитајући младим пливачима на овладаним вјештинама, а родитељима на подршци коју дају својој дјеци.
Школу пливања на базенима „Олимп“ цијелу деценију организује Школа спорта „Арена“, а са дјецом раде професори физичког васпитања и лиценцирани инструктори.
Захваљујући подршци локалне заједнице цијена курса за једно дијете била је 45 марака, за друго дијете из исте породице 35, а за треће је бесплатан.

Related posts

ВАШАР УСТУКНУО ПРЕД КОРОНА ВИРУСОМ

admin

КРЕЋУ „МАШТОВНИЦА“ И „ШКОЛИЦА ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА“

admin

Свака успјешна хумана
акција за мене је награда

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još