ИЗДВОЈЕНОНовости

Подршка вишечланим породицама неће изостати ни убудуће

Министарка породоце, омладине и спорта РС Соња Давидовић боравила је данас у Дервенти поводом обиљежавања Међународног дана породице, а осим састанка са градоначелником Милорадом Симићем и његовим сарадницима, посјетила је и уручила пригодне поклоне вишечланим породицама Билић и Драгојевић, као и Женском рукометном клубу „Дервента“.
Министарка Давидовић истакла је да су у разговору са породицама сазнали шта им је најпотребније како би министарство и Влада Српске могли помоћи у будућности, првенствено када је у питању стамбено збрињавање, а и остали проблеми са којима се сусрећу.
Градоначелник је министарку упознао са издвајањима из буџета града за најмлађе становнике, од предшколског узраста до студената, затим о пронаталитетној политици и ситуацији у области спорта у Дервенти.
– Када саберемо издвајања за боравак у вртићу, како јавном, тако и приватном, као и превоз ђака, стипендије, школске торбе и прибор првачићима, издвајања за ромску популацију, за 21 спортски колектив директно и још кроз пројекте, то износи око 1,5 милиона марака и за наш скромни буџет то су значајна издвајања.  Сматрам да смо ту задаћу добро урадили – рекао је Симићем.

Он је додао да када је пронаталитетна политика у питању, град финансира и вантјелесну оплодњу до одређене старосне границе након што се три пута та могућност искористи на републичком нивоу.

– Без обзира на то дајемо себи задатак да радимо и више, јер дјеца су наша будућност – рекао је Симоћ.
Задовољство посјетом министарке изразио је и Велибор Билић, који са супругом Раденком одгаја петоро малишана.
– Сви знамо како се данас живи и за многочлане породице је веома значајан сваки вид подршке, како на републичком нивоу, тако и на локалном, а све у циљу спречавања одласка комплетних породица у иностранство. Звучи примамљиво када неко из изностранства да неке боље услове за живот, али ми смо изабрали да останемо овдје и да нас грије сунце нашег неба – рекао је Билић.
Пригодни поклони обрадовали су и Женски рукометни клуб „Дервента“, у којем активно тренира више од 50 дјевојчица.
– Веома смо угодно изненађени и добили смо 30 веома квалитетних лопти које су битне за наш колектив и редовне тренинге – рекла је представница клуба Јелена Симић додавши да чланице три пута седмично имају организоване тренинге.

Related posts

СКУПШТИНА 22. СЕПТЕМБРА О НАЦРТУ ЗАКОНА О ГРАДУ ДЕРВЕНТА

admin

Посљедња етапа 17. априла стартује у Дервенти

admin

И ДАЉЕ РАСТЕ БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ У ДЕРВЕНТИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još