Друштво

Подршка пројектима младих надохват руке

„Омладинска банка“ у Дервенти добила је седмочлани одбор који ће усмјеравати даље активности у циљу оснаживања младих.

Учлањењем у пројекат „Омладинске банке“ у оквиру фондације „Мозаик“ Дервента је постала члан породице која броји 52 локалне заједнице. У Дервенти је под окриљем банке коју је подржала и локална управа планирана подршка за 16 пројеката и четири микро -бизниса.

Чланови дервентског одбора Хелена Голубовић, Вук Пијетловић, Срђан Цвјетковић, Маја Бојанић, Марија Срдић, Марко Живковић и Срђан Црнић послије едукације која ће бити организована ове седмице, координисаће организацију састанака, промоцију позива за младе у оквиру пројекта, радионица и едукација, те креирати планове у циљу активизма младих.

У наредном периоду требало би да услиједи позив за подршку пројектима у локалним заједницама члановима  „Омладинске банке“ за које је намијењен фонд од 50.000 марака, као и позив за подршку микро – бизнису са расположивим фондом од 20.000 КМ,. Предвиђено је и  менторство за пројекате и микро-бизнис, а биће одржана и „Мозаик“ годишња конференција „МОБА 2022“, на коју ће бити позвани сви градоначелници и начелници општина и градова и млади из одбора „Омладинских банака“.

Како је подсјетила предсједник скупштинског Одбора за питања омладине и младих и иницијатор овог пројекта у Дервенти Маја Пјерановић, након што је констатовано да активизам младих у граду није довљно развијен, услиједиле су активности које су довеле до придруживања Дервенте „Омладинској банци“.

Related posts

За три године даровали 862 дозе крви

admin

ИЗРАДА СЕПЕТА НЕКАДА УНОСАН ЗАНАТ, САДА САМО ХОБИ

admin

Прикупљена 71 доза драгоцјене течности

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još