Uncategorized @bsИЗДВОЈЕНОНовости

Полиција једна од највећих
тековина Републике Српске

Полагањем вијенаца испред спомен – обиљежја погинулим припадницима полиције у Одбрамбено – отаџбинском рату и парастосом, те славским обредом Полицијска станица Дервента данас је обиљежила крсну славу МУП-а РС Светог Архангела Михаила.
Командир Полицијске станице Миломир Балатуновић казао је да већ 28 година МУП обиљежава крсну славу, а тиме и дервентска Полицијска станица.
-На данашњи дан једижним дијелом срца и душе смо тужни, а другим дијелом радосни. Тужни смо што је у протеклом Одбрамбено – отаџбинском рату велики број припадника МУП-а дао своје животе, а медју њима десет припадника Полицијске станице Дервента. Срећни смо што већ 28 година у миру прослављамо своју крсну славу и све захваљујући људима који су у слибоду и мир уткали најсветије – свој живот – казао је Балатуновић истичући да му је драго да слави прусуствују и чланови породица погинулих полицајаца, пензионисани припадници МУП-а, руководство Градске управе и други гости.
Градоначелник Милорад Симић честитао је припадницима полиције крсну славу
-Задовољство ми је сарађивати са овом групацијом људи у Пилицијској станици и сматрам да је највећa тековина Републике Српске то што смо задржали полицију. Имамо врло добру сарадњу дуги низ година – казао је Симић наводећи да Градска управа подржава пројекте који имају за циљ унапрадјење рада полиције.

– При томе мислим на увођење вудео – надзора и реконструкцију степеништа испред Полицијске станице – нагласио је Симић који је положио и вијенац испред споменука десеторици погинулих припадника полиције.

Вијенце су положили и чланови њихових породица, предсједник Скупштине града Бојан Радановић, делегација Градске борачке организације, пензионисани припадници Полицијске станице, замјеник начелника Полицијске управе Добој Предраг Лазић са командиром дервентске Полуцијске станице Миломиром Балатуновићем и сарадницима, те делегација Ловачког удружења „Мотајица“ Дервента.
Уз њих, славској свечаности присуствовали су и пензионисани припадници полиције, народни посланици Игор Жунић и Денис Пијетловић, генерални директор „Шума РС“ Славен Гојковић, те други гости.

Related posts

СРЕДЊОШКОЛЦИ СВИРАЛИ И ПРИЧАЛИ БАЈКЕ У „ТРОЛУ“ И „СУНЦУ“

admin

Владо Ковачевић кандидат
СДС-а за градоначелника

Derventski List

ОБЈАВЉЕН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОМОЋ ПОСЛОВНИМ СУБЈЕКТИМА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još