ИЗДВОЈЕНОНовости

ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС ЗА ПРВОМАЈСКЕ ПРАЗНИКЕ

Првог маја и у дане викенда неће бити могуће кретање грађана у поподневним и ноћним часовима, одлучио је јуче Републички штаб за ванредне ситуације. Чланови Штаба грађане позивају да поштују одлуку и најављују строге контроле.

Повећање броја новоинфицираних вирусом корона, навике којих се већина тешко ослобађа у слављеничкој атмосфери и забрињавајући број лица без маски и рукавица опредијелила је штаб да посегне за још једном забраном кретања, која се односи на цијелу територију Републике Српске.

Штаб је донио је закључак којим се забрањује кретање од петка – 1. маја од 12 часова до суботе у пет часова и суботе од 12 до недјеље у пет часова, те од недјеље у 12 до понедјељка у пет часова.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић каже да су овакве одлуке нужне у периоду погоршања епидемиолошке ситуације, који је услиједио након охрабрујуће седмице. Шеранић је поновио да су смањење броја контаката, физичко одстојање и повећана лична хигијена најбоља заштита.

– Мислим да треба да испоштујемо одлуке и да не идемо у инат тим одлукама, јер то свакако није добро. Очекујем да ћемо се понашати како треба – каже министар.

Из МУП-а су похвалили грађане јер у највећем проценту поштују наредбе о забрани кретања. Због мањег дијела који их крши, најављују појачане контроле до понедељка. Још не размишљају о укидању полицијског часа.

– Полицијски час је једна од метода којом ситуацију успијевамо држати под контролом. Вјероватно ћемо задржати још одређени период за који сматрамо да је неопходно да би стање и даље било под потпуном конролом – каже министар унутрашњих послова Драган Лукач.

Лукач и његове колеге из Републичког штаба критикују одлуку федералне власти којом су укинуте најважније забране и знатно отежана ситуација институција, чија је обавеза заштита здравља грађана у Српској. Да су у ФБиХ, гдје је 33 новозаражених, преурањено релаксирали мјере, наговијештено је и одлуком тамошњег кризног штаба да привремено врате полицијски час. На снази ће бити првог, другог и трећег маја од 22 до пет часова.

http://www.rtrs.tv

Related posts

ОДГОВОРАН РАД УПРАВЕ КРЧИ ПУТ ЗА СТАТУС ГРАДА

admin

МОШТИ ТУМАНСКИХ СВЕТИТЕЉА СТИГЛЕ У ДЕРВЕНТУ

admin

ДАНАС ИЗМЈЕШТАЊЕ 12 КОРИСНИКА „ЗЛАТНОГ ЛУГА“ У ДОБОЈ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još