Друштво

Помоћ стиже из свих дијелова Српске

Прича о тешким животним условима у којима одраста тринаестогодишњи дјечак из Црнче Љубиша Пијетловић дирнула је у срце Дервенћане, али и хуманитарце из свих дијелова Српске који су прискочили у помоћ како би овај вриједи дјечак презимио са што мање проблема.

Љубиша живи са слијепом мајком и непокретном баком чије се здравствено стање из дана у дан погоршава, те брине о породичном дому и уредно обавља све школске обавезе.

Годинама уназад мјештани су помагали да породица Пијетловић има достојанствен живот, јер је мајка Јелена због проблема са катарактом ослијепила, а бака Зора је однедавно непокретна.

– Увијек се пронађе неко ко ми поклони књиге или гардеробу, а неријетко и храну или новац. Јер када ме позову, а јављају се из различитих градова, и питају шта је то што ми би ми највише помогло ја кажем да је то храна, јер заиста немам времена за кување, а нисам баш ни вјешт у кухињи. Мајка се труди да увијек имамо нешто кувано за појести – казао је Љубиша додавши да је један од највећих проблема ријешен почетком године, а то је вода.

– Много људи је дошло да помогне како би у кући имали воду и свима им се захваљујем. Такође, уз помоћ добрих људи, успјели смо да промијенимо кров на кући и да сазидамо оџак – рекао је овај вриједни дјечак који је на своја нејака плећа преузео бригу о домаћинству.

– Мене је срамота да тражим од некога нешто. Све ово што се до сада урадило било је на иницијативу добрих људи – казао је Љубиша.

Крајем новембра хуманитарци из Бањалуке обезбиједили су им огрев, а приликом недавне посјете донијели су и храну, нешто новца, али и телевизор и лаптоп.

Оно што сада слиједи, како је Љубиша казао, јесте преуређење унутрашњости куће, а жеља му је да има своју собу.

Школа

Љубиша је ученик осмог разреда, а већ размишља о свом будућем занимању.

– Волео бих да упишем неки занат јер би то био сигуран посао – рекао је овај дјечак који жели да остане да живи у селу.

Related posts

СТРУЧНА ШКОЛА ОТВОРИЛА ВРАТА ЗА НОВЕ СРЕДЊОШКОЛЦЕ

admin

РЕЗЕРВАЦИЈЕ ЗА „НАЈЛУЂУ НОЋ“ ОД 20 ДО 120 КМ

admin

Концерт поклон суграђанима

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još