Друштво

Помоћ стиже из свих дијелова Српске

Прича о тешким животним условима у којима одраста тринаестогодишњи дјечак из Црнче Љубиша Пијетловић дирнула је у срце Дервенћане, али и хуманитарце из свих дијелова Српске који су прискочили у помоћ како би овај вриједи дјечак презимио са што мање проблема.

Љубиша живи са слијепом мајком и непокретном баком чије се здравствено стање из дана у дан погоршава, те брине о породичном дому и уредно обавља све школске обавезе.

Годинама уназад мјештани су помагали да породица Пијетловић има достојанствен живот, јер је мајка Јелена због проблема са катарактом ослијепила, а бака Зора је однедавно непокретна.

– Увијек се пронађе неко ко ми поклони књиге или гардеробу, а неријетко и храну или новац. Јер када ме позову, а јављају се из различитих градова, и питају шта је то што ми би ми највише помогло ја кажем да је то храна, јер заиста немам времена за кување, а нисам баш ни вјешт у кухињи. Мајка се труди да увијек имамо нешто кувано за појести – казао је Љубиша додавши да је један од највећих проблема ријешен почетком године, а то је вода.

– Много људи је дошло да помогне како би у кући имали воду и свима им се захваљујем. Такође, уз помоћ добрих људи, успјели смо да промијенимо кров на кући и да сазидамо оџак – рекао је овај вриједни дјечак који је на своја нејака плећа преузео бригу о домаћинству.

– Мене је срамота да тражим од некога нешто. Све ово што се до сада урадило било је на иницијативу добрих људи – казао је Љубиша.

Крајем новембра хуманитарци из Бањалуке обезбиједили су им огрев, а приликом недавне посјете донијели су и храну, нешто новца, али и телевизор и лаптоп.

Оно што сада слиједи, како је Љубиша казао, јесте преуређење унутрашњости куће, а жеља му је да има своју собу.

Школа

Љубиша је ученик осмог разреда, а већ размишља о свом будућем занимању.

– Волео бих да упишем неки занат јер би то био сигуран посао – рекао је овај дјечак који жели да остане да живи у селу.

Related posts

Задушнице у суботу

admin

ВАТРОГАСЦИ ТОКОМ ДАНА ИМАЛИ ДЕСЕT ИНТЕРВЕНЦИЈА

admin

Повољнији дизел за још
91 пољопривредника

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još