Друштво

ПОЧЕЛА ИСПЛАТА УВЕЋАНИХ ПЕНЗИЈА

У Републици Српској јутрос је почела исплата јануарске пензије уз редовно усклађивање са порастом трошкова живота и просјечном платом, што значи да је пензија повећана за 2,17 одсто.

– Пензије су усклађене и повећане према редовном, годишњем усклађивању, док су најниже пензије усклађене и повећане у истом проценту као и остале пензије, према Одлуци Владе Републике Српске о одређивању најниже пензије – саопштено је из Фонда ПИО.

Исплатом јануарске пензије обухваћено је укупно 259.968 корисника права, од чега је 214.212 у Републици Српској, а ван Републике 45.756 корисника права.

Просјечна пензија је 374,70 КМ и чини 42,05 одсто просјечне плате у Републици Српској. Износ најниже пензије за стаж од 40 и више година је 383,87 КМ. За пуни стаж осигурања од 40 година просјечна пензија за јануар износи 548,18 КМ, што чини 61,52 одсто од просјечне плате у Републици. Износ највише пензије за јануар у Републици Српској је 1.974,24 КМ.

Related posts

Занимљиве презентације
зачиниле Дан отворених врата

Derventski List

Појачано присуство полиције поред школа

admin

ЂАЦИ ЧЛАНОВЕ „СУНЦА“ ОБРАДОВАЛИ ПАКЕТИЋИМА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!