ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Почела подјела „Поносних картица“

Погодности и попусте на одређене производе и услуге од данас могу да користе чланови више од 300 породица са троје и више дјеце из Дервенте, и то захваљујући „Поносним картицама“.
Подјела картица, које су дио пројекта „Пријатељи породице“, а чији је члан почетком јуна постала и Дервента, почела је данас у Шалтер – сали Градске управе, а корисници истичу да ће свака погодност или олакшица коју остваре, добро доћи.
– Мајка сам Катарине, Исидоре и Ђорђа, и веома сам срећна што смо супруг и ја добили прилику да будемо власници „Поносне картице“, а вјерујем да је цијели пројекат од изузетног значаја, како за породице, тако и за предузетнике и привредне субјекте. Картицу ћемо сигурно највише користити у супермаркетима, при куповини прехране, а сљедеће године ћемо имати и школарца тако да ће нам погодности на које од сада имамо право, веома значити – казала је Горица Крстовић, док је Сања Томинчић захвалила иницијаторима овог пројекта за подршку.
– Ово је лијеп начин да се локална заједница и држава одуже онима који подижу будућност РС, јер ако знамо да је породица основна ћелија сваког друштва, мислим да је ово добар начин да друштво препозна породицу као нешто у шта треба улагати како би развило здраво друштво – казала је Томинчићева.
Подршку вишечланим породицама, кроз пројекат „Пријатељи породице“, препознала је и локална управа, а градоначелник Милорад Симић истакао је да је у Дервенти до сада издато 306 „Поносних картица“.
– Носиоци картица остварују одређене бенефите, као и привредни субјекти, који су потписали уговоре да дају одређене попусте носиоцима картица. Мислим да је то један хуман и људски чин – казао је Симић позивајући привредне субјекте да постану дио овог пројекта и на тај начин пруже подршку вишечланим породицама.
Предсједник Фондације „За породицу“ Драган Дакић казао је да се одређени број привредника из Дервенте придружио пројекту, а за похвалу је, додао је, одзив спортских клубова.
– Осим привредника из различитих области, дио пројекта постала је и Народна библиотека „Бранко Радичевић“, Клуб боричких вјештина и други. То значи да већ имамо покривене све битне сегменте потрошачке корпе, како од стране локалних привредника, као и од привредника који послују на републичком нивоу. То значи да власници „Поносних картица“ остварују погодности у здравственој њези, куповини одјеће, обуће или превоза – објаснио је Дакић додавши да се картица може користити широм Српске и ФБиХ.
Дервентска компанија „Гатарић“ чланством у овом пројекту нуди погодности носиоцима „Поносних картица“ у свим мјестима гдје предузеће има своје пословнице.
– Ми смо се потрудили да се међу првима одазовемо позиву да подржимо ову идеју. Корисницима „Поносних картица“ нудимо попусте приликом куповине школског прибора и опреме за школу, што ће им, надамо се, добро доћи нарочито у овом периоду пред почетак наставе – рекао је директор продаје у фирми Ненад Ратковац.
Корисници „Поносних картица“ могу да се придруже „вибер“ групи која има више од 6.000 чланова, те размјењују информације о овом пројекту.

Лик за „вибер“ групу:

https://invite.viber.com/?g2=AQBm9P%2FZPMdvWEuakbsAMgCIiLnYXAM7HIKw4NywAePIhyCXqJ6t6oegCbDLoGs3&fbclid=IwAR2qMizo8HAQ__UL-2d1nIBg04lGohnZ3FM0EQw1aCsLs8-Uq_H9u8XvyhA&lang=sr

Related posts

Млади и вриједни људи благо
Дервенте и Републике Српске

Derventski List

Неколико насеља у четвртак без струје

admin

ЗАПЛАВЉЕНО 38 ОБЈЕКАТА, ОБАВЉЕНА ДЕЗИНФЕКЦИЈА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još