ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Почела подјела „Поносних картица“

Погодности и попусте на одређене производе и услуге од данас могу да користе чланови више од 300 породица са троје и више дјеце из Дервенте, и то захваљујући „Поносним картицама“.
Подјела картица, које су дио пројекта „Пријатељи породице“, а чији је члан почетком јуна постала и Дервента, почела је данас у Шалтер – сали Градске управе, а корисници истичу да ће свака погодност или олакшица коју остваре, добро доћи.
– Мајка сам Катарине, Исидоре и Ђорђа, и веома сам срећна што смо супруг и ја добили прилику да будемо власници „Поносне картице“, а вјерујем да је цијели пројекат од изузетног значаја, како за породице, тако и за предузетнике и привредне субјекте. Картицу ћемо сигурно највише користити у супермаркетима, при куповини прехране, а сљедеће године ћемо имати и школарца тако да ће нам погодности на које од сада имамо право, веома значити – казала је Горица Крстовић, док је Сања Томинчић захвалила иницијаторима овог пројекта за подршку.
– Ово је лијеп начин да се локална заједница и држава одуже онима који подижу будућност РС, јер ако знамо да је породица основна ћелија сваког друштва, мислим да је ово добар начин да друштво препозна породицу као нешто у шта треба улагати како би развило здраво друштво – казала је Томинчићева.
Подршку вишечланим породицама, кроз пројекат „Пријатељи породице“, препознала је и локална управа, а градоначелник Милорад Симић истакао је да је у Дервенти до сада издато 306 „Поносних картица“.
– Носиоци картица остварују одређене бенефите, као и привредни субјекти, који су потписали уговоре да дају одређене попусте носиоцима картица. Мислим да је то један хуман и људски чин – казао је Симић позивајући привредне субјекте да постану дио овог пројекта и на тај начин пруже подршку вишечланим породицама.
Предсједник Фондације „За породицу“ Драган Дакић казао је да се одређени број привредника из Дервенте придружио пројекту, а за похвалу је, додао је, одзив спортских клубова.
– Осим привредника из различитих области, дио пројекта постала је и Народна библиотека „Бранко Радичевић“, Клуб боричких вјештина и други. То значи да већ имамо покривене све битне сегменте потрошачке корпе, како од стране локалних привредника, као и од привредника који послују на републичком нивоу. То значи да власници „Поносних картица“ остварују погодности у здравственој њези, куповини одјеће, обуће или превоза – објаснио је Дакић додавши да се картица може користити широм Српске и ФБиХ.
Дервентска компанија „Гатарић“ чланством у овом пројекту нуди погодности носиоцима „Поносних картица“ у свим мјестима гдје предузеће има своје пословнице.
– Ми смо се потрудили да се међу првима одазовемо позиву да подржимо ову идеју. Корисницима „Поносних картица“ нудимо попусте приликом куповине школског прибора и опреме за школу, што ће им, надамо се, добро доћи нарочито у овом периоду пред почетак наставе – рекао је директор продаје у фирми Ненад Ратковац.
Корисници „Поносних картица“ могу да се придруже „вибер“ групи која има више од 6.000 чланова, те размјењују информације о овом пројекту.

Лик за „вибер“ групу:

https://invite.viber.com/?g2=AQBm9P%2FZPMdvWEuakbsAMgCIiLnYXAM7HIKw4NywAePIhyCXqJ6t6oegCbDLoGs3&fbclid=IwAR2qMizo8HAQ__UL-2d1nIBg04lGohnZ3FM0EQw1aCsLs8-Uq_H9u8XvyhA&lang=sr

Related posts

„Металац МБМ“ извезао 3.000. шлепер робе

admin

Корона враћа крсну славу коријенима

admin

КРЕЋЕ ПРИЈАВА КАНДИДАТА ЗА НАЈВИШЕ ОПШТИНСКО ПРИЗНАЊЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još