ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Млади и вриједни људи благо
Дервенте и Републике Српске

Градоначелник Милорад Симић уприличио је данас пријем за најбољег студента Економског факултета у Бањалуци Тамару Бећаревић којој је за њене успјехе током студирања уручена златна значка Универзитета у Бањалуци.

Бећаревићевој је ово признање уручено протекле седмице на свечаној академији у Културном центру Бански двор у Бањалуци поводом 48 година Универзитета у Бањалуци.

– Обрадован сам јер је ријеч о нашој драгој Дервенћанки, дјетету из угледне породице. Њен успјех је од великог значаја за Дервенту, нарочито јер је Тамара истакла да жели градити каријеру у Републици Српској. За то и ми треба да се залажемо, да задржимо младе овдје и омогућимо им да даље напредују – поручио је градоначелник додавши да је улагање у образовање и младе међу главним опредјељењима града.

– У градском буџету издвајамо око три милиона за младе и образовање, од суфинансирања боравка дјеце у вртићу, па до стипендија, било за основне студије или за надградњу на мастер и докторским студијима. То је сигурно значајно, јер су дјеца и млади будућност овог града и све што смо успјели урадити неће значити ако не буде оваквих људи  попут Тамаре – истакао је Симић.

Бећаревићева је исказала захвалност за пријем који је уприличен њој у част, али и за подршку коју је имала од града током школовања.

– Захвална сам градоначелнику на данашњем пријему и велика ми је част што сам овдје, а захвална сам и за досадашњу подршку. Била сам стипендиста града Дервента, а касније и Министарства за научно – технолошки развој и могу да кажем да нама студентима много значи када осјетимо да неко цијени оно што радимо и мисли на нас. То нам свакако даје и мотивацију – казала је Бећаревићева истакавши да пут образовања  није увијек лаган, али да се сво одрицање ипак исплати.  

– Свакако да је било много одрицања и много непроспаваних ноћи и пропуштених дружења, међутим то је био мој избор и није ми жао, јер сам знала који је мој циљ и нисам од тога одустајала. Сада видим да је све ипак вриједило и то од самих почетака. Вјерујем да сам основе и дисциплину стекла још у основношколском образовању, а по завршетку основне школе сам добила „Вукову диплому“ и то је била добра основа за студирање. Цјелокупно школовање је за мене јако лијепо искуство и није ми било тешко, моје је било само да учим – рекла је Бећаревићева.

Ова Дервенћанка студије је наставила на другом циклусу Економског факултета Универзитета у Бањалуци из области рачуноводства и ревизије, а како је додала каријеру планира да гради у Републици Српској.

Related posts

Представе, приредбе и маскенбал за крај полугодишта

admin

Божићни базар сутра
у „Хипер Корту“

Derventski List

Респираторне инфекције
напуниле амбуланте

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još