Друштво

ПОЧЕО СЕМИНАР О ОДВИКАВАЊУ ОД ПУШЕЊА

Клуба здравља из Бањалуке вечерас је у Дервенти започео бесплатан шестодневни семинар за одвикавање од пушења „Прекини сада – седам корака до слободе”, a семинар ће трајати до 2. марта у просторијама Друштвеног центра “АДРА”.

Према ријечима професорице биологије, едуковане у Интернационалној комисији за борбу против болести зависности, Мирјане Кнежевић овај семинар нуди врло једноставне и лако примјењиве методе које помажу да се пушачи, без обзира на дужину пушaчког и број цигарета које су конзумирали, што лакше и безболније одвикну од пушења.

  • Успех семинара износи готово 90 одсто, с тим да имамо одређен проценат повратника, али и оних који више никада нису наставили са пушењем. Говорићемо о штетности дувана, што углавном пушачи и знају, и наравно јачаћемо њихову вољу. Најважније је да човек одлучи и држи се своје одлуке. Такође, врло је важно да особа буде истрајна и да примењује савете како да одгоди и потисне жељу за дуваном. Ради се о провереним методама, јер ми пратимо и промену начина исхране, обавезно, уз више шетње и рекреације. Дакле, овај семинар води ка једном квалитетнијем стилу живота, који ће помоћи да апстиненцијални симптоми једноставно нестану – истакла је Кнежевићева.

Поред тога, она је додала да су овај семинар осмислили стручњаци Универзитета “Лома Линда“ у Калифорнији и Аустралији и да се више од 40 година примјењује у готово читавом свијету.

Related posts

Осињски ђаци трећи у познавању
покрета Црвеног крста

Derventski List

ДЕРВЕНТА МУЗИКОМ ПОВЕЗУЈЕ ЉУДЕ

admin

Неколико градских улица
сутра без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još