ДруштвоИЗДВОЈЕНО

СВЕШТЕНИК ДАЛИБОР ЂЕКИЋ НА ЧЕЛУ „ПРОСВЈЕТЕ“

Дервентски одбор Српског просвјетног и културног друштва “ПРОСВЈЕТА“ на ванредној сједници Скупштине изабрало је ново руководство, а на челу друштва од сада је свештеник Дачибор Ђекић.

За подпредсједника изабран је Милорад Ђурђевић, а за чланове Далиборка Малешевић, Милијана Жунић и Драгомир Лишчић. У Надзорни одбор СПКД “ПРОСВЈЕТА“ изабрани су Савко Пећић,  Живко Будимир и Славољуб Тривић.
Ђекић је на позицију предсједника „Просвјете“ дошао након што је досадашњи предсједник протојереј-ставрофор Драган Каиновиц недавно преминуо. Ђекић је поручио да ће, уз сарадњу са члановима Одбора, сво умијеће и хтијење усмјерити на остварење циља и вриједности СПКД “ПРОСВЈЕТА“ који су утврђени Статутом, а првенствено поштивању и очувању дугогодишње традиције обиљежавања Православне нове године у Дервенти, активностима на наставку одржавања Конкурса за избор најљепшег ћириличног писма, сарадњи са свим удружењима грађана на подручју Дервенте и шире, сарадњи са ученицима основних и средњих школа, као и са Српском омладинском заједницом у Дервенти, те на успостављању непосредније сарадње са начелником општине Дервента и дугим структурама цивилне, политичке и црквене власти у Дервенти.

Related posts

Одржано такмичење из математике за ђаке ОШ „Никола Тесла“

admin

ДРУГАРИ СТИГЛИ У ЦРНЧУ И ОБРАДОВАЛИ МИЛОША

admin

„МИКРОФИН“ ОПРЕМИО МУЛТИМЕДИЈАЛНУ УЧИОНИЦУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još