ИЗДВОЈЕНОНовости

Почиње уградња видео – надзора, нови изглед за путеве и паркинг код школе

Градоначелник Милорад Симић потписао је данас уговоре вриједне 115.000 КМ којим је предвиђена набавка и носача за видео – надзор у граду, изградња и реконструкција више улица и путева, те уређење паркинга у Улици Светог Саве која је веома фреквентна због великог броја ђака.

Уговор о изградњи и реконструкцији седам путева и улица, те паркинга код школа у Улици Светог Саве вриједан 105.000 КМ потписан је са конзорцијумом фирми „Геокоп“ из Дервенте и „Саша трејд“ из Добоја, а посао набавке носача за видео – надзор вриједан 10.000 КМ повјерен је „Геокопу“.

Градоначелник Милорад Симић истакао је да је ријеч о пројектима за које су средства обезбијеђена у прошлогодишњем буџету.

– Дубоко смо загазили у 2022. годину, али је буџет у протеклој години мало каснио, па ни реализација планираних пројеката још није завршена, а потписивање ових уговора је доказ томе. У прошлој години смо од средстава суфицита и капиталног буџета на располагању имали 3,4 милиона марака – рекао је Симић додавши да се пројекти проводе у континуитету, што потврђује и трећа фаза асфалтирања путева у руралном подручју и уређења градских улица.

–  Рјешавамо и питање видео – надзора и у процедури је набавка камера, а наше припреме су сада базиране на конзоле и струју. Када временске прилике дозволе, радови ће почети – казао је Симић нагласивши да пројекти за које су планирана средства расподјелом буџетског суфицита и  капиталног буџета неће бити реализовани једно на мјестима гдје нису ријешени имовински односи.

Градоначелник је најавио и потписивање уговора за изградњу транспортног цјевовода за водоснабдијевање у јужном дијелу Дервенте, а чија вриједност је процијењена на 1.190.000 КМ.

– То је лијепа вијест за наше грађане, а посебно у јужном дијелу Дервенте, за који се ми, позиција и опозиција, нисмо могли сложити. Уговор за изградњу транспортног цјевовода за овај водовод је јуче додијељен и сада теку рокови за жалбе. Очекујем да за 15-так дана потпишемо уговор вриједан 1.190.000 КМ, иако је за овај посао било планирано око 1.300.000 марака – казао је Симић подсјетивши да се до сада за увођење градске воде опредијелило 806 домаћинстава у овом дијелу Дервенте, а пројектовано је водоснабдијевање око 1.000 корисника.

– Ово је доказ се, да без обзира на турбулентну годину и неслагање у скупштинским клупама, може радити и када се не слажемо. Ипак, далеко је лакше радити када се сложимо – казао је Симић.

За послове око изградње транспортног цјевовода изабрана је група извођача чији је носилац „Инстел“ из Бијељине.

Пројекат треће фазе изградње путева, улица и осталих објеката:

  • Изградњу и асфалтирање пута у Улици Марка Краљевића;
  • Изградњу пута у Пољу, засеок Поповићи – Ђекићи;
  • Наставак радова у Улици „9. јануар“;
  • Изградња темеља за саобраћајне знакове;
  • Уређење паркинга у Улици Светог Саве и замјена ивичњака;
  • Реконструкцију путног правца код Провалије;
  • Изградњу дијела Улице Др. Младена Стојановића (Партизаново игралиште).

 

 

Related posts

Дјечија машта заблистала пуним сјајем

admin

ПРЕДШКОЛЦИ СЕ ПРИРЕДБОМ ОПРОСТИЛИ ОД ОБДАНИШТА

admin

КУПАЧЕ ОМЕТА ЈЕДИНО ВАРЉИВО ВРИЈЕМЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još