Новости

Поштовање према Српској
осјетно на сваком кораку

Свјетски фестивал младих, који је од 1. до 6. марта у руском Сочију окупио око 20.000 младих, био је прилика за нова искуства и познанства које је искористило и 50 представника из Републике Српске, међу којима је била и Дервенћанка Маја Пјерановић.

Фестивал је делегате из 190 земаља свијета, а о његовом значају за заједништво свих младих, говори и чињеница да су сви делегати могли да буду дио око 800 организованих активности, а на самој завршници фестивала делегатима се обратио и предсједник Русије Владимир Путин.

– Сваког дана смо имали одређене активности и различита предавања из више области. Имали смо прилику да слушамо Емира Кустурицу, Милоша Биковића, Сергеја Лаврова, Марије Захарове и многе друге. Све то је оставило позитиван утисак на мене, али свакако бих да издвојим срдачност и гостопримство, као и савјете које нам је упутио предсједник Путин да  су праве вриједности које треба да његујемо традиција и поштовање – казала је Пјерановићева истакавши да се гостопримство и срдачност Руса осјећа на сваком кораку.

– Одушевило ме како мјештани, али и други делегати из Русије, срдачно реагују на Републику Српску, знају гдје се налази и настоје да покажу приврженост наших народа једних другима, као и добре односе које су његују предсједници Владимир Путин и Милорад Додик. Одушевљење је било још веће када смо наишли на Руса који је нам је отпјевао химну Републике Српске од почетка до краја – испричала је Пјерановићева којој је присуство овом фестивалу била прилика да створи контакте са младима из цијелог свијета.

Related posts

СЛИЈЕДИ РЕКОНСТРУКЦИЈА ЗГРАДЕ

admin

Република Српска прославља 29. рођендан

admin

На снази измјене
на јавним паркинзима

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još