Друштво

ПРАВИЛНО ПОНАШАЊЕ У САОБРАЋАЈУ ЧУВА ГЛАВУ

Савјет за безбједност саобраћаја, у оквиру акције МУП-а „Заштитимо дјецу у саобраћају“, организовао је данас предавања ученицима трећих и четвртог разреда Средњошколског центра „Михајло Пупин“ о правилном кретању у саобраћају са освртом на најчешће грешке које праве учесници у саобраћају.

– Овом приликом дјецу упознајемо са свим прописима, а током једног школског часа ученици свих узраста по одјељењима могу да науче или утврде оно што је најпотребније када је кретање и безбједност у саобраћају у питању. Оно на шта посебно скрећемо пажњу је кретање и понашање пјешака, с обзиром на то да најчешће ученици у школу иду пјешке, као и на правилно саобраћање бициклиста и мотоциклиста, односно основних прописа у саобраћају – рекао је предсједник Савјета за безбједност саобраћаја Синиша Ђекић.

Осим тога, предавање је одржано и за календеровачке основце који се школују у ОШ „Тодор Докић“, као и ученике ОШ „Никола Тесла“, а том приликом подијељен је и промотивни материјал који ће ђаке подсјећати на прописе.

Related posts

Цвијећа и поклона на претек, прославе отказане

admin

Сребрна математичка
медаља за Огњена Којића

Derventski List

Малишанима приређују рођендане из маште

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!