Друштво

Празник фолклора у суботу

Српско културно – умјетничко друштво „Дервента“ у суботу, 28. маја, одржаће традиционални годишњи концерт којим ће обиљежити 28 година постојања и рада.

Осим чланова друштва, у Центру за културу са почетком у 19 часова, наступиће и ансамбл СПКД „Просвјета“ из Прњавора.

– Наш традиционални концерт је прилика да се представе сви чланови СКУД-а, односно све секције. Друштво броји око стотину активних чланова, који су распоређени у четири фолклорна ансамбла, пјевачку групу и рецитаторску секцију и сви они ће учествовати на годишњем концерту – рекао је умјетнички руководилац друштва Саша Арсенић.

Додао је да за све године постојања, годишњи концерт није одржан само у првој години пандемије корона вируса, а да је лани друштво наступило на платоу Центра за културу у складу са тадашњим епидемиолошким мјерама. Сада је, додаје, прилика да се концерт одржи у стандардном формату, како је одувијек био и замишљен – на даскама у дворани, пред својом публиком. Улаз на концерт је бесплатан.

Related posts

На бањску рехабилитацију
отпутовало 16 Дервенћана

Derventski List

Базаром и добрим расположењем почастили другаре из „Трола“

admin

И овог 8. марта бесплатна
чланарина за даме

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još