ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ПРВАЧИЋА ВИШЕ НЕГО ЛАНИ

У дервентским основним школама до краја мјесеца траје упис ученика у први разред, а подаци о до сада уписаним првачићима показују да ће на јесен у школске клупе сјести 40 ђака више у односу на прошлу годину.

У Основну школу „Никола Тесла“ уписано је 27 ђака првака више него шрошле године.

– Тренутно имамо 120 уписаних првачића, а упис је још у току.  Највећи број ђака похађаће централну школу, а када су у питању подручне, у Великој Сочаници имамо уписана четири ученика, у Лужанима три и у Пољу једног првачића – кажу у овој школи.

Раст броја првачића евидентан је и у Основној школи „19. април“, у којој такође посјећају да упис није завршен и истичу да очекују да се број уписаних повећа за још неколико првака.

– Нашу школу у предстојећој школској години, према тренутним подацима, похађаће 83 ученика првих разреда, а како упис и даље траје, мислимо да ће тај број бити незнатно већи. Када је ријеч о подручним школама, у Агићима имамо пет уписаних првачића, у Кострешу четири, као и у Трстенцима, а двоје је уписано у Мишковцима. Преостали ће похађати наставу у централној школи – рекла је педагог у овој школи Гордана Асентић.

У школске клупе у осињској Основној школи „Ђорђо Панзаловић“ сјешће шест ђака првака више у односу на годину раније. Директор школе Жељко Стјепановић потврдио је да је упис завршен и да ће школовање у тој школи започети укупно 18 ученика. У календеровачкој Основној школи „Тодор Докић“ ове године уписано је 17 првачића.

Школска 2019/2020. година у РС почиње 2. септембра.

Related posts

На бањску рехабилитацију
отпутовало 16 Дервенћана

Derventski List

Ни више цијене, ни радни дани не одгађају прославе

admin

Пензије расту за четири одсто

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Коју врсту манифестација у граду најрадије посјећујете: