Друштво

Преко вибера до главне
улоге у шпанској серији

Да не постоји немогућа мисија и да се упорношћу и радом жеље и снови заиста остварују, примјер је четрнаестогодишња Елена Матић из Дервенте, којој је у конкуренцији више од 300 глумица из цијеле Европе припала главна улога у новој шпанској серији “Романцеро”.

Елена, која је иза себе већ има улоге у кратком филму “Кинески зид” Александре Одић и “ Bon voyage” Синише Галића, у шпанском трилеру са елементима фантастике тумачила је улогу Корнелије, одбачене тинејџерке. Занимљив је, како каже, начин како је главна улога припала баш њој.

 – Моја мама је нашла пријаву за кастинг у вибер групи школе глуме коју сам онлајн похађала више од годину и наговарала ме је да се пријавим. На почетку уопште нисам хтјела то да радим и помислила сам ко ће баш мене да изабере и то из Шпаније. Али, та улога ми је била суђена – прича Матићева за “Глас Српске”.

Снимак који је послала у Шпанију, како каже, направљен је лани у марту, а одговор је добила два мјесеца касније.

– Занимљиво је што сам снимак за кастинг направила у својој дневној соби. Мама ме је снимала и било ми је веома незгодно да учим текст, јер је био на шпанском који тада нисам знала, али смо успјеле снимити – присјетила се Матићева.

Уз одговор да је изабрана, стигао је још један услов, а то је да одмах пошаље још један снимак.

– У том моменту сам била на тренингу, мама је назвала тренера и замолила је да ме хитно довезе кући да морамо снимити нешто. Дошла сам изнервирана јер сам морала прекинути тренинг, али смо снимили из првог покушаја – прича Матићева, додајући да је то доказ да јој је ова улога заиста била суђена.

Испричала је да је прије кастинга имала огроман страх.

– Колико је год мени била жеља да се бавим програмирањем и да то студирам, глума је оно што сам сањала и замишљала свако вече прије спавања и могу рећи да се мој сан заиста остварио – рекла је Матићева, додајући да јој је породица највећа подршка.

Серија коју је шпанска група “Медиа про” снимила за платформу Амазон, а која је у фази монтирања, снимана је на више локација у Шпанији.

За улогу је, како каже, морала да се офарба у црно. Иако јер ријеч о хорору, каже да су сцене које је снимала ипак биле више смијешне него страшне.

– Снимала сам доста чудних сцена. Радили смо у тржном центру, људи су ме гледали, а ја сам се осјећала као нека маскота – рекла је Матићева.

Порука младима

Младим људима Елена Матић поручила је да слиједе своје снове. 

– Ја сам из свог малог стана, без познавања језика и у толикој конкуренцији  дошла у Шпанију, гдје су ме третирали као звијезду и колико год звучало као клише, заиста никада не треба одустати – закључила је Матићева. 

www.glassrpske.com

Related posts

Чланови Управног одбора
„Укрине“ поднијели оставке

Derventski List

Божићни базар сутра
у „Хипер Корту“

Derventski List

Цвијећа и поклона на претек, прославе отказане

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još