РС-РЕГИЈА

ПРЕСРЕТАЧИ ОД ФЕБРУАРА КРЕЋУ У ЛОВ

Прва полицијска возила с пресретачима се ипак неће наћи на путевима широм РС у децембру, како се очекивало, јер је понуђач затражио пролонгирање из објективних разлога, те се уградња пресретача очекује у другој половини јануара, а на друмовима ће се наћи у фебруару.

Потврдио је ово Милија Радовић, директор Агенције за безбједност саобраћаја РС, који каже да су пресретачи испоручени прије десетак дана, а да је МУП РС већ одредио у која ће се возила они уграђивати, пишу Независне новине.

– Опрема је специфична и не може је нико други уградити осим произвођача, а представници произвођача из Холандије не могу због празника доћи раније, па је због тога пролонгирана њихова уградња – рекао је Радовић.

Он каже да се ради о два пресретача која ће се налазити у возилима која нису с полицијским ознакама, баш из разлога како возачи не би могли препознати то возило.

– Камера ће све биљежити. Из овог полицијског возила вршиће се контрола у покрету, снимаће се возила која пролазе, возила у доласку, престизању и слично. Сваки прекршај се и без заустављања може евидентирати, те ће постојати могућност да ово полицијско возило по потреби сустигне и заустави возило које буде направило прекршај, те неће бити простора малверзацијама – рекао је Радовић.

Истакао да је ће овај вид контроле с пресретачима бити посебно значајан на аутопутевима у РС, јер досад није било контроле брзине на аутопутевима, а с обзиром на то да РС сваким даном добија нове километре аутопута, вјерује да ће они бити и кориштени највише на тим дионицама.

Радовић каже да подаци МУП-а РС говоре да се смањује број оних који возе по прекорачењу брзине.

– Полицијска возила са пресретачима позитивно ће утицати на безбједност саобраћаја, као што утицај имају дуал радари, који дају ефекат у смислу већег поштовања брзине – сматра Радовић.

http://www.nezavisne.com

Related posts

ПИШТОЉ ИЗ БРАТУНЦА ПРЕДСТАВЉЕН У АБУ ДАБИЈУ

admin

ЗА ПЕТ ГОДИНА У РС СКОРО 20.000 СТАНОВНИКА МАЊЕ

admin

Данас почиње исплата пензија за април

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još