Eкономија

Привредници да поднесу захтјеве за помоћ

Министарство трговине и туризма Републике Српске позвало је све привредне субјекте обухваћене Уредбом о поступку додјеле средстава угоститељима који пружају услугу смјештаја, туристичким агенцијама и извођачима умјетности за санирање финансијског губитка због посљедица пандемије вируса корона за период октобар  – децембар 2020. године да правовремено поднесу захтјев за финансијску подршку.

Образац захтјева са пописом потребне документације доступан је на сајту Министарства трговине и туризма Републике Српске, у секцији „Уредба о поступку додјеле средстава угоститељима који пружају услугу смјештаја и туристичким агенцијама“, а рок за подношење пријава је 20. април.

Право на додјелу средстава остварују привредни субјекти који имају регистровано сједиште на територији Републике Српске, који нису смањили број радника за више од 15 одсто, поредећи број радника на дан 30. новембар 2020. године са даном 29. фебруар 2020. године, који имају финансијски губитак, који подразумијева просјечан пад промета у периоду октобар – децембар 2020. године у проценту од најмање 40 одсто и више у односу на исти период 2019. године и који су измирили порезе и доприносе на плату по сваком запосленом раднику пријављеном на пуно радно вријеме или предузетнику који није обвезник доприноса на основу радног односа или корисник права на пензију, у складу са прописима којима је уређена област доприноса и пореза на доходак, закључно са 30. септембром 2020. године.

– Привредним субјектима, који испуњавају услове прописане Уредбом, биће уплаћени порези и доприноси на плату по сваком запосленом раднику пријављеном на пуно радно вријеме или предузетнику који није обвезник доприноса на основу радног односа или корисник права на пензију, у складу са прописима којима је уређена област доприноса и пореза на доходак, за период октобар – децембар 2020. године – наводе из овог министарства.

Уколико је привредни субјект у моменту доношења рјешења по овој Уредби већ уплатио порезе и доприносе за период октобар – децембар 2020. године, та ће се уплата сматрати као претплата за наредни порески период.

Related posts

ДУГ ЗА ИНТЕРНЕТ СТОПИРАО ОБРАЧУН ПЛАТА У „УНИСУ“

admin

Почиње подјела регресираног дизела

admin

ЈОШ ЈЕДНА АУСТРИЈСКА ФИРМА ОТВАРА ПОГОН У ДЕРВЕНТИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još