ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Припремни програм за
будуће првачиће од 1. марта

Припремни програм у години пред полазак у школу за дјецу која нису обухваћена редовним предшколским васпитањем и образовањем биће реализован и ове године у вртићу „Трол“ за више од стотину малишана.

Тромјесечни програм почиње 1. марта, а будући првачићи ће сваким радним радом по три часа боравити у вртићу, а овај вид припреме за школу је, као и до сада, бесплатан.

Директорица вртића „Трол“ Гордана Симић казала је да је за програм пријављено 104 дјеце рођене 2016. и 2017. године.

– Припремни програм, као и ранијих година, почиње 1. марта. а завршава се 1. јуна. Током пуна три мјесеца малишани ће уз помоћ васпитача упијати знање и вјештине које ће им помоћи да савладају прве школске кораке. Ове године имаћемо четири групе, које ће окупити 104 пријављена малишана – рекла је Симићева истакавши да ће први родитељски састанак за пријављену дјецу бити одржан 1. марта.

– Тог дана упознаћемо и родитеље и дјецу са васпитачима, обавезама и одговорностима које их очекују током програма. Важно је подсјетити да је неопходно да родитељи донесу уредан и свјеж налаз столице дјетета, јер је то предуслов да дијете крене у припремни програм  – рекла је Симићева.

Сви малишани који буду дио програма имаће обезбијеђен дидактички материјал, али и могућност да похађају специјализоване активности у вртићу.

– То су „Школа плеса“ и „Мала школа спорта“, које нису дио припремног програма. То радимо поучени искуством из претходних година, када је међу родитељима владало велико интересовање за те програме, а такође желимо сву дјецу да укључимо у манифестације које слиједе – казала је Симићева додавши да ће осим дјеце из припремног програма, вртић „Трол“ на јесен испратити и 60 будућих школараца из редовног програма.

Осим у „Тролу“ предшколци ће припремни програм похађати и у Основној школи „Ђорђо Панзаловић“.

–  Као и ранијих година, у нашој школи биће реализован припремни програм пред полазак у школу, за који је пријављено 16 малишана. Ово искуство се показало позитивним за дјецу и настојаћемо да наставимо да га проводимо и наредних година – рекао је директор ове школе Жељко Стјепановић, док ће због недовољног броја дјеце овај програм изостати у Основној школи „Тодор Докић“ у Календеровцима.

– Нажалост, ове године немамо довољан број пријављених предшколаца за организацију припремног програма – казала је директорица Маја Петровић.

Related posts

У Појезни обиљежен Дан борца

admin

Парк Геронтолошког центра краси 70 садница

Derventski List

Плесни ритмови
окупљају све узрасте

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još