Друштво

Пријава првачића у ОШ „Никола
Тесла“ од 1. фебруара

Пријава дјеце дорасле за упис у први разред у Основној школи „Никола Тесла“ почиње 1. фебруара и трајаће до 31. марта, а родитељи као и лани имају могућност да дијете упишу путем интернет платформе еУпис https://eupis.skolers.org/

Страници се може приступити уз коришћење било којег урeђаја са интернет везом као што су рачунар, таблет или телефон.

– На основу електронске сагласности родитеља, у оквиру интернет платформе еУпис, школа преузима све потребне податке за упис ученика у први разред, као што су извод из матичне књиге рођених, увјерење о држављанству и увјерење о пребивалишту, те у том случају родитељи нису у обавези да доносе наведену документацију у школу приликом тестирања дјетета.

Приликом уписа родитељ доноси само љекарско увјерење издато од надлежне здравствене установе којим се процјењује здравствена способност дјетета за полазак у школу – прецизирали су из управе школе.

Послије успјешне пријаве школска комисија за упис ученика контактираће родитеље и информисати их о терминима за тестирање дјеце и о другим важним информацијама.

– Родитељи који из неког разлога нису у могућности да електронски пријаве дијете, то могу да учине и у просторијама школе, као и претходних година или путем телефона број 053/333-265. Стручна служба школе ће приликом евидентирања дјетета договорити са родитељима термин тестирања, а документација потребна за упис доставља се школи приликом тестирања – нагласили су из ОШ „Никола Тесла“.

За све додатне информације родитељи се могу јавити на број телефона 053/333-265 или мејл адресу os106@skolers.org

Упис дјеце у први разред обавља се у априлу и мају текуће године. У први разред уписују се дјеца која закључно са 31. августом текуће године навршавају шест година. На захтјев родитеља, у први разред могу бити уписана и дјеца која до краја текуће године навршавају шест година, уколико комисија за упис дјеце у први разред процијени да је дијете спремно за полазак у школу. У изузетним случајевима, у први разред се могу уписати дјеца млађа од шест година или се може одгодити упис, уколико комисија за упис дјеце у први разред процијени да је то у најбољем интересу дјетета. У први разред уписује се и дијете старије од шест година које због болести или других разлога није било уписано у школу. Ранији упис, као и одгода уписа могу бити најдуже за једну школску годину.

Подручне школе

Из ОШ „Никола Тесла“ додају да се и упис ученика у подручне школе (Велика Сочаница, Мала Сочаница, Босански Лужани, Поље и Горњи Вишњик) такође обавља на исти начин као и у централну школу, путем интернет платформе, у просторијама школе или телефонским путем.

Related posts

Економска независност жена
кључна у борби против насиља

Derventski List

Незапослена дјеца погинулих бораца да се пријаве за једнократну помоћ

admin

Почела исплата фебруарске пензије

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još