ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Пријаве будућих првачића од 1. априла

У дервентским основним школама крећу процедуре за упис ђака првака, а према конкурсу који су објавиле основне школе „Никола Тесла“ и „19. април“ пријава будућих првачића почиње 1. априла и траје до 16. априла.

Према конкурсу који су расписале двије основне школе, родитељи дјеце дорасле за упис, односно малишана који закључно са 31. августом текуће године навршавају шест година, у просторије обије школе у поменутом периоду треба да доставе извод из матичне књиге рођених, те увјерење о пребивалишту, као и љекарско увјерење издато од надлежне здравствене установе којим се процјењује здравствена способност дјетета за полазак у школу и књига за праћење развоја и учења дјетета, уколико је дијете похађало предшколску установу.

Ове документе потребно је доставити код педагога школе од осам до 14 часова.

– Документацију за упис ученика у подручне школе потребно је доставити учитељима тих школа. О датуму тестирања и разговора са педагогом школе, ради педагошко – психолошке обраде ученика, родитеље ће упознати педагог школе приликом предаје документације за упис – наводи се у конкурсу.

Додаје се да на захтјев родитеља, у први разред могу бити уписана и дјеца која до краја текуће године навршавају шест година, уколико комисија за упис дјеце у први разред процјени да је дијете спремно за полазак у школу, а у изузетним случајевима, у први разред се могу уписати и дјеца млађа од шест година или се може одгодити упис, уколико комисија за упис дјеце у први разред процјени да је то у најбољем интересу дјетета.

У први разред могуће је уписати и дијете старије од шест година које због болести или других разлога није било уписано у школу. Ранији упис, као и одгода уписа могу бити најдуже за једну школску годину.

Related posts

Републички штаб продужио све постојеће мјере и за празнике

admin

Школа пливања и овог љета
доступна полазницима

Derventski List

УГОСТИТЕЉИ И ФРИЗЕРИ ДОЧЕКАЛИ ПРВЕ МУШТЕРИЈЕ (ФОТО)

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još