ИЗДВОЈЕНОНовости

ПРИЈЕМ ЗА ДАМЕ ПОВОДОМ 8. МАРТА (ФОТО)

У Центру за културу вечерас се одржава осмомартовски пријем за припаднице љепшег пола, под покровитељством начелника општине Милорада Симића.

Ријеч је о традиционалном дружењу које организују Удружење жена “Дервента” и Актив жена СНСД-а.

Симић, који је дама уручио по црвену ружу и пожелио ми срећан празник, подсјетио је да су се жене у Дервенти избориле и да у јавном животу заузимају значајна мјеста.

  • Наше мајке, сестре, супруге, дјеца и унучићи знају најбоље да окупе породицу, изграде позитивну атмосферу и истрају у свему. Жене у јавним установама, одборничким клупама, локалној управи и на другим позицијама избориле су се за свој статус, оправдале своју улогу, а ја им заиста честитам на свесрдном залагању за напредак ове локалне заједнице – рекао је Симић честитајући свим припадницама љепшег пола сутрашњи празник.

Осмомартовске честитке упутила је и Јованка Поповић из Удружења жена, подсјећајући да је то удружење недавно одржало конференцију о превенцији родно заснованог насиља.

  • Дошли смо до закључка да проблема има пуно, али настојимо да информишемо све жене да насиље не трпе, него да га пријаве, јер само институционално могу ријешити своје проблеме – казала је Поповићева пожеливши здравље, срећу и успјех свим женама наше општине.

Уз музику и свечану трпезу осмомартовска свечаност окупила је око 250 представника локалне управе и жена из јавног, културног, политичког и друштвеног живота Дервенте.

Related posts

ПРЕМИНУЛА ОСОБА ИЗ ДЕРВЕНТЕ, ЧЕТВОРО ЗАРАЖЕНО

admin

Одштампан 2.800. број!

admin

ГРЧКОМ МИТОЛОГИЈОМ КУПИЛИ ПУБЛИКУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još