ИЗДВОЈЕНОНовости

ПРИЈЕМ ЗА ДАМЕ ПОВОДОМ 8. МАРТА (ФОТО)

У Центру за културу вечерас се одржава осмомартовски пријем за припаднице љепшег пола, под покровитељством начелника општине Милорада Симића.

Ријеч је о традиционалном дружењу које организују Удружење жена “Дервента” и Актив жена СНСД-а.

Симић, који је дама уручио по црвену ружу и пожелио ми срећан празник, подсјетио је да су се жене у Дервенти избориле и да у јавном животу заузимају значајна мјеста.

  • Наше мајке, сестре, супруге, дјеца и унучићи знају најбоље да окупе породицу, изграде позитивну атмосферу и истрају у свему. Жене у јавним установама, одборничким клупама, локалној управи и на другим позицијама избориле су се за свој статус, оправдале своју улогу, а ја им заиста честитам на свесрдном залагању за напредак ове локалне заједнице – рекао је Симић честитајући свим припадницама љепшег пола сутрашњи празник.

Осмомартовске честитке упутила је и Јованка Поповић из Удружења жена, подсјећајући да је то удружење недавно одржало конференцију о превенцији родно заснованог насиља.

  • Дошли смо до закључка да проблема има пуно, али настојимо да информишемо све жене да насиље не трпе, него да га пријаве, јер само институционално могу ријешити своје проблеме – казала је Поповићева пожеливши здравље, срећу и успјех свим женама наше општине.

Уз музику и свечану трпезу осмомартовска свечаност окупила је око 250 представника локалне управе и жена из јавног, културног, политичког и друштвеног живота Дервенте.

Related posts

Најбољи ученици понос и дика града

admin

Списак усвојених капиталних пројеката

admin

Усвојен буџет града
од 24,5 милиона КМ

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još