ИЗДВОЈЕНОНовости

При крају изградња жиле куцавице нове пословне зоне

Нова улица, која спаја Жељезничку и Улицу 1. маја поред некадашњег „Рада“, а која носи назив пилота Боре Новића, ускоро ће бити завршена.

На терену је видљиво да је све спремно за асфалтирање, а ради се о једној од значајнијих саобраћајница у дужини од око 300 метара, која ће инфраструктурно употпунити нову индустријско – пословну зону.

Иначе, изградња улице поред „Рада“ заједнички је пројекат привредника и локалне управе, односно јавно – приватног партнерства. Како су раније навели из Општинске управе, из буџета општине је из асфалтирање Улице Боре Новића издвојено око 142.000 КМ, а пет привредника, између осталих, фирме „Робот“, „МБ Моторс“ и „Вокел“, обезбиједили су 100.000 КМ за подземне радове, фекалну и оборинску канализацију, те припрему терена за асфалтирање.

За непуну годину у овај дио града биће уложено око 20 милиона марака што би требало да обезбиједи 200 нових радних мјеста.

Пилот Боро Новић

Пилот мајор Боро Новић погинуо је 19. новембра 1994. године у Одбрамбено – отаџбинском рату извршавајући борбени задатак управљајући авионом „ОРАО“. Одликован је Орденом заслуга за народ и Орденом Милоша Обилића за храброст.

Related posts

ЖРТВЕ ЧАРДАКА ВЈЕЧНА ОПОМЕНА

admin

Отворен позив за предлагање кандидата за Великогоспојинску повељу

admin

Нема отварања кафића ни у идућих седам дана

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još