ИЗДВОЈЕНОНовости

ПРИ КРАЈУ ОБНОВА РАСВЈЕТЕ, СЛИЈЕДИ САНАЦИЈА УЛИЦА

Градско подручје постепено добија нове обрисе, а осим паркинга поред катастра чија је изградња у завршној фази и мини – трга поред Основне школе „Никола Тесла“, ускоро ће бити реконструисано више градских улица, а нова расвјета већ је постављена на петнаестак локација.

Према информацијама из Одјељења за стамбено – комуналне послове за реконструкцију и санацију градских улица из буџета је издвојено 48.369 марака, а машине предузећа „Геокоп“ у наредном периоду радиће у улицама

Дервентских ослободилаца, односно дијелу пјешачке стазе код пекаре „Мања“ и Краља Петра првог, односно на дијелу пјешачке стазе код Рајфајзен банке.

Нови изглед добиће и улице 19. април, Укринска, Опленичка, улица на Костуру, угао улица 1. маја и Десанке Максимовић, као и Јасиковача.

Планирана је и изградња оборинске канализације у Улици 16. крајишке бригаде гдје грађани учествују у санацији асфалта.

Многе градске улице већ су ноћу прегледније и то захваљујући реконструисаној расвјети за шта је из буџета намијењено 62.855 КМ.

– Расвјета је већ обновљена и дограђена испод пијаце, у Жељезничкој, Његошевој и улици Дервентских ослободилаца. Послови су дјелимично завршени улицама Одред Војводе Мишића, Патријарха Дожића и пјешачкој стази у улици Вука Караџића и на паркингу код катастра и ОШ „Никола Тесла“. Предстоје радови у Мишковцима и улицама Јована Дучића, 5. козарачке бригаде и на Сајмишту – саопштено је из Одјељења за стамбено – комуналне послове.

Додају да је изградња паркинга и асфалтирање улице између катастра и џамије у финалној фази, те да је осликан мурал на згради између катастра и ОШ „Никола Тесла“.

– Мурал је осликао сарајевски умјетник Рикардо Друшкић у сарадњи са младима из општине Дервента који су му пренијели мотиве града, а под сарадничком палицом „ЕУ ИНФО“ центра. Поред мурала, на овом простору наставља се уређење овог простора који ће бити освијетљен и имати простор за сједење – додали су из одјељења истичући да је за послове уређења центра града издвојено 79.998 КМ.

Related posts

Из модерне штале дневно „потече“ 1.600 литара млијека

admin

Регресирани дизел одобрен
за 143 произвођача

Derventski List

Симић: Свој рад темељим на законским процедурама

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još