Култура

„Пркос – фест“ доводи стрип мајстора Марка Сомборца

Културну сцену града овог љета употпуниће нова манифестација под називом „Пркос – фест“, а која ће на самом свом старту, 15. јула, угостити познатог српског аутора стрипова Марка Сомборца.

„Пркос – фест“ поникао је из „Љетње арт сцене“, а један је од пројеката који се реализују уз подршку Омладинске банке у Дервенти. Идејни творци овог фестивала истичу да је од 15. јуна па надаље планиран низ културних догађаја, а под мотом промоције умјетника и умјетности.

– „Пркос – фест“ задржао је циљ „Љетње арт сцене“ да на једном мјесту да прилику умјетности и савременим умјетницима да се промовишу и пласирају своје производе – рекла је једна од ауторки пројекта Александра Мариловић додавши да је планирано да се на фестивалу представе радови локалних, али и гостујућих умјетника.

– За прво вече планирана је изложба радова Марка Сомборца, аутора стрипова и карикатура, који ће у нашем граду боравити два дана, а заинтересованим посјетиоцима израђиваће карикатуре – објаснила је Мариловићева позивајући умјетнике да се придруже фестивалу који је за своју локацију изабрао плато испред Народне библиотеке „Бранко Радичевић“.

Related posts

ЕВИТИНА НОВА ЗБИРКА ПРЕДСТАВЉЕНА У БЕОГРАДУ

admin

„Дервентско срце“ настављено вечери са Резаком Хукановићем

admin

Најмлађи показали глумачко умијеће

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još