Култура

„Пркос – фест“ донио
позоришну магију

Позоришном представом „Док нас смрт не растави“ „Дис позоришта младих“ из Бањалуке „Пркос – фест“ донио је на плато испред Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ магију позоришта.

Посебну чар представи, чији су квалитет наградили аплаузи публике, дало је и двоје Дервенћана у глумачкој постави.
-Нама је велика част што су дио представе наши Дервенћани Драгомир Лишчић и Катарина Матић. Увијек су посебне вечери када наши суграђани учествују и вјерујем да је за нас, али и за њих ово посебно вече – рекла је директорица библиотеке Мирјана Плиснић.
Катарина Матић нашла се у занимљивој улози.
-Играм Јелисавету, куму о најбољу другарицу коју сви ми имамо, којој није одмах најјасније шта је проблем, али она је ту да пружи подршку и неизмјерну љубав, те покуша да ситуацију разријеши са што љепшим и позитивнијим исходом – рекла је Матићева додаши да наступ пред домаћом публиком у њој буди носталгију, јер је посљедњи пут у Дервенти играла прије више од деценију
Драгомир Лишчић глумио је Раденка.
-То је наш комшија, који је давно дошао у град и одрекао се села, али од прошлости се не може побјећи. Његова највећа љубав постаје и његов највећи проблем и кроз цијелу представу све што никада није желио, дешава му се- појашњава своју улогу Драгомир, и истиче велику радост која се пробудила у њему пред наступ у Дервенти.
-Веома ми је драго што сам наступио у граду којеи највише волим, у мојој Дервенти. Надам се да је публика уживала – рекао је Лишчић похваливши „Пркос – фест“.

Related posts

Први викенд у августу
резервисан за пјесничке сусрете

Derventski List

„Љетна арт сцена“ оживјела дух традиције

admin

Новогодишњи концерт вечерас

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još