ИЗДВОЈЕНОКултура

ПРОМОВИСАНЕ „УКОРИЧЕНЕ ГОДИНЕ“ НЕНАДА СИМИЋА

„Укоричене године“ новинара и предсједника Српског књижевног клуба „Вихор“ Ненада Симића промовисано је вечерас у Центру за културу.

  • Ова књига је настала као плод вишегодишњег новинарског рада и жеље да још једанпут поменем људе које сам радо сретао, као и догађаје којима сам присуствовао и то тако да оно што сам писао у разним новинама сакупим и поново објавим у облику књижног трајања. Тим чином настојим да продужим вијек постојања својим јунацима наведеним у књизи и да им се још једном захвалим што су ми указали част да њихове приче из живота и рада представим јавности – казао је Симић.

Поред тога, он је додао да књига садржи око 400 фотографија. „Укоричене године“ подијељене су у шест поглавља и то „Људи причају“, „Из села и града“, „Вјерски живот“, „Из других крајева“, „Необичне појаве“ и „Сјећање и захвалности“.

О дјелу су говорили и рецензенти протојереј ставрофор Жељко Теофиловић и књижевник Ранко Прерадовић.

Промоцији су присуствовали и предсједник Скупштине општине Дервента Маријан Кљајић, начелник општине Брод Илија Јовичић, те многобројни представници јавног и друштвеног живота. Промоцију је својим наступом употпунила женска пјевачка група КУДМ „Босиљак“.

Related posts

Друго полугодиште тече без проблема

admin

УЧЕНИЦИ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ РАЗГАЛИЛИ ПУБЛИКУ

admin

Ватрогасна јединица прославила крсну славу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Коју врсту манифестација у граду најрадије посјећујете: