ИЗДВОЈЕНОРС-РЕГИЈА

Од сутра нова правила за улазак у Хрватску

У Хрватску ће од 1. јула без икаквих ограничења моћи да уђу сви који имају дигиталне ковид потврде, рекао је данас министар унутрашњих послова ове земље Давор Божиновић, а они који не посједују ову потврду мораће на граничном прелазу да предоче негативан тест не старији од 48 часова, потврду о пребољеном вирусу корона или да су вакцинисани.

– Новост је и да особе из трећих земаља више не морају имати посебан разлог за долазак у Хрватску – додао је Божиновић.

Ово значи да од сада грађани Србије и БиХ за улазак у Хрватску треба да имају једну од три потврде – да су вакцинисани или да су пребољели ковид или да имају негативан тест, преносе хрватски медији.

Што се тиче употребе дигиталних потврда, Божиновић је навео да ће се њихова употреба односити на клубове, концерте, манифестације и друга догађања која се односе на окупљање више од 100 људи.

Он је додао да је додатна новина и то да ће се на свим мјестима у Хрватској гдје се врше тестирања моћи издавати и дигиталне ковид потврде, што ће бити омогућено и страним држављанима.

– Свако може доћи у посјед дигиталне ковид потврде – рекао је Божиновић.

Амбасадори држава чланица ЕУ су одобрили нову листу, а одлука ће ступити на снагу до ове седмице, сазнаје Радио Слободна Европа, а како наводе, то ће значити да држављани БиХ могу путовати у земље чланице ЕУ иако нису у потпуности вакцинисани.

Правила за улазак у земље које су чланице Европске уније се разликују у зависности од државе у коју идете, стога је, уколико путујете, најбоље провјерити с амбасадом шта вам је потребно за улазак. За улазак у већину држава је потребан ПЦР тест или доказ о вакцинацији, међутим, могући су и додатни услови.

http://www.glassrpske.com

Related posts

Дан када је стигла слобода златним словима уписан у историју

admin

Формирана нова скупштинска већина окупљена око СНСД-а

admin

„ПРЕСРЕТАЧИ“ ЗА ПЕТ ДАНА ЗАБИЉЕЖИЛИ 437 ПРЕКРШАЈА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još