ИЗДВОЈЕНОНовости

ПРОСЛАВЉЕН ДАН ОПШТИНЕ И УРУЧЕНА ОПШТИНСКА ПРИЗНАЊА

Дервента је данас низом свечаности обиљежила 28. август, Дан општине, а статус града који је стрпљиво ишчекиван печат је развоју који општина биљежи годинама уназад.

Поручено је то током свечане сједнице Скупштине града на којој су резимирани резултати постигнути измедју двије Велике Госпојине, те уручена највиша општинска признања, фирми „Металац МБМ“ Великогоспојинска повеља,  а Савку Пећићу и Славојки Миоданић захвалнице.
Начелник општине Милорад Симић казао је да Дервента има чиме да се дичи.
– Под утиском смо због јучерашње сједнице Владе РС на којој је прихваћен Нацрт закона о  граду Дервента. Од 1928. године, када је забиљежено да је Дервента имала статус града, до 2020. Дервенћани су стрпљиво чекали, и надамо се да ће на наредној сједници Народне скупшине бити прихваћен Нацрт закона о граду Дервента који ће у будућности стати раме уз раме са тренутних осам градова Републике Српске. Ја сам данас срећан и задовољан, иако смо нажалост, Дан општине морали обиљежити у скромнијем облику, али опет неће умањити драж, јер су сједници присуствовали и представници других вјероисповијести и мислим да је то велика тековина и да на тај начин у Дервенти учинимо да нормално живимо а она је претпоставка за напредак – рекао је Симић честитавши свим Дервенћанима Дан општине, а свим грађанима православне вјероисповијести срећну славу Велику Госпојину.
Предсједник Скупштине општине Маријан Кљајић поздравио је присутне, честитавши свима Дан општине и православним вјерницима славу, а добитницима на урученим признањима.
– Сједница је протекла уз мјере превенције, морали смо да ограничимо свечаност на 50 особа колико је дозвољено, али то не умањује мјесто које је Дервента заузела. Желим да истакнем посебно задовољство да је за вријеме мог четворогодишњег мандата Дервента направила велики корак ка добијању статуса града и надам се да је ово била посљедња сједница Скупштине општине Дервента, а да ће сљедећа бити Скупштине града – рекао је Кљајић.
Задовољство нису крили ни овогодишњи  добитници признања, а власник предузећа „Металац МБМ“ Слободан Голуб истакао је да сваки дервентски предузетник на неки начин тежи овом признању.
– „Металац МБМ“ је почео са радом 1997. године као самостална занатска радња, а данас је предузеће чијег је 95 одсто извоза орјентисано ка Западној Европи, предузеће које броји 57 радника и ове године пуни 23 године постојања, а током којих посљедњу деценију истичемо као златни период пословања и због ког је ово предузеће и носилац највишег признања. Повеља ми значи много и мислим да сваки дервентски привредник тежи оваквом виду препознавања – рекао је Голуб захваливши се свима који су уочили „Металац МБМ“, онима који су предложили ово предузеће за награду, као и онима који су подржали тај приједлог.
Општинске захвалнице за допринос у културној и друштвеној сфери Дервенте, као и у циљу очувања њеног идентитета, уручене су Славојки Миоданић и Савку Пећићу.
– Изузетно сам срећна и радосна, јер је признање круна мог рада. Ја сам медицинска сестра и цијели радни вијек сам провела у Дервенти, помажући људима, што на радном мјесту, али и у вријеме рата, те каснијим укључивањем у разне хуманитарне акције, гдје сам радила са лицима са посебним потребама и активностима у ОО Црвени Крст, тако да је ово награда за мој цјелокупан рад у свим тим сегментима – рекла је Миоданићева.
Пећић је истакао да му је част примити општинску захвалницу.

– Ово признање значи ми много, ја сам човјек у поодмаклим годинама, када је неко препознао колико сам урадио и да заслужујем ово признање. То је нешто што човјека много радује и да средина у којој живиш зна да процијени и цијени и захвали за све што сам урадио у свим сферама, што културним као фотограф и писац, што радом као новинар, у синдикату и удружењима – рекао је Пећић.

Свечаној сједници присуствовао је шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној Скупштини Игор Жунић, те представници јавног живота Дервенте.
Честитке поводом Дана општине и славе Саборног храма писменим путем упутила је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, те пријатељски градови и општине.

Related posts

Почињу припреме за
ивичњаке и асфалт

Derventski List

ПРЕДСТАВА ОГОЛИЛА ЗАМКЕ ДРУШТВЕНИХ МРЕЖА

admin

Одата почаст страдалим
на Челаруши

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još