ИЗДВОЈЕНОНовости

Почињу припреме за
ивичњаке и асфалт

У Улици краља Петра Првог, чија реконструкција је почела у септембру, до сада су завршени нови прикључци на дистрибутивни цјевовод, те санирана канализациона мрежа и одводња оборинских вода, а тиме су се стекли услови за изградњу расвјете, ивичњака и припрему за асфалтирање.

Нови изглед главне градске улице коштаће око 744.000 марака, а радови које изводи „Геокоп“ подијељени су у двије фазе. Прва фаза подразумијева радове од Хармана до раскрснице улица краља Петра Првог и Јована Дучића. Из Одјељења за стамбено – комуналне послове Градске управе казали су да радови теку планираном динамиком.

– У првом дијелу улице завршено је пребацивање са старог дистрибутивног цјевовода на нови, те санирана фекална и оборинска канализација. Слиједе радови на инсталацијама расвјете, ивичњацима и припремама за асфалт. План је да буде положен први слој асфалта како бисмо прешли на други дио улице – казали су из одјељења подсјетивши да друга фаза радова обухвата дио од раскрснице улица краља Петра Првог и Јована Дучића до кружног тока „Рампа“.

Улица ће, када радови буду завршени, имати нове саднице и дрвореде, а као и прије реконструкције, биће једносмјерна. Тренутно је обустављен саобраћај у дијелу  улице гдје се изводе радови.

Према подацима из Градске управе, до сада је за уређење главне улице, Трга ослобођења и Трга православља издвојено око 2,5 милиона КМ.

Прилаз

Осим реконструкције главне улице, биће уређен и прилаз Полицијској станици, а ови радови коштаће нешто више од 40.000 КМ.

Related posts

Нова опрема за још ефикасније интервенције

admin

За свако рођено дијете по 500 марака

admin

Дервента трећа у гранд
финалу „Ритма Европе“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još