Друштво

Расписан конкурс за упис на богословију

Епархија зворничко – тузланска објавила је конкурс за упис у први разред богословије Српске православне цркве за школску 2022/2023. годину, а рок за пријаве је 17. јун, док ће пријемни испит за кандидате бити три дана послије, односно 20. јуна.

У конкурс је прецизирано да кандидати не смију бити старији од 18 година, морају бити неожењени, душевно и тјелесно здрави, са развијеним слухом и гласом за појање, као и да имају основно знање катихизиса и познавање Господњих и Богородичиних празника, као и знање из сфера опште културе. Такође, кандидати треба да имају завршену основну школу са најмање врло добрим успјехом и примјерним владањем.

– Молбе за пријем кандидати треба да доставе надлежном архијереју преко надлежног парохијског свештеника, а уз молбу је неопходно приложити и оригинал извод из матичне књиге крштених, свједочанство о завршеној школи, заједно са ђачком књижицом и оцјенама, љекарско увјерење да је кандидат душевно и тјелесно здрав, као и увјерење надлежног парохијског свештеника о владању и подобности за свештенички чин, доказ да није ожењен, те писмени пристанак родитеља, односно старатеља да кандидат може учити богословију и писмену обавезу родитеља, односно старатеља да ће уредно уплаћивати допринос за издржавање у интернату школе, те једну фотографију 9×6 цм – навели су из епархије.

Пријемни испит кандидати ће 20. јуна полагати у  у просторијама Епархије зворничко-тузланске у Бијељини од десет часова.

Све потребне информације заинтересовани могу добити на интернет страници епархије http://www.eparhijazt.com/.

Related posts

Прикупљање драгоцјене
течности 1. августа

Derventski List

Предшколци се сутра приредбом опраштају од вртића

admin

Помен жртвама Чардака убудуће
посљедње недјеље априла

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još