ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Расписан конкурс за упис
ученика у средњу школу МУП-а

Министарство унутрашњих послова Републике Српске објавило је данас јавни конкурс за упис 150 ученика у трећи разред Средње школе унутрашњих послова, а рок за пријаву је 21. јул.

Предвиђен је упис 120 ученика мушког и 30 женског пола, а право учешћа на јавном конкурсу имају кандидати који имају завршена прва два разреда средње школе, при чему општи успјех у оба разреда треба да буде најмање добар и владање најмање врло добро и који на дан затварања конкурса нису старији од 18 година.

– Кандидати треба да испуњавају и опште услове конкурса који се може пронаћи на интернет страници министарства www.mup.vladars.net, у дијелу „Полицијско образовање“ – саопштено је из МУП-а

Средња школа унутрашњих послова основана је крајем марта ове године у циљу дугорочног рјешења питања људских ресурса у Министарству унутрашњих послова, наставка традиције средњошколског полицијског образовања и омогућавања наставка полицијског школовања на високошколским институцијама.

Током школовања у Средњој школи унутрашњих послова, која је смјештена у комплексу Центра за обуку у Залужанима код Бањалуке, ученик ће имати обезбјеђен смјештај и исхрану у новом интернaту. По завршетку школовања, ученик стиче  звање полицајац – техничар за полицијске послове

Са родитељима, старатељима изабраних кандидата – ученика, МУП РС ће закључити посебан уговор о регулисању међусобних права и обавеза.

За све додатне информације кандидати се могу информисати путем интернет странице МУП-а РС и  на број телефона: 051/330-801.

Related posts

Шесторо малишана поново има кров над главом

admin

Ресурсни ЦНЦ центар мјесто обуке стручних кадрова

admin

Од вртића се опростили маштовитом приредбом

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još