ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Расписан конкурс за упис
ученика у средњу школу МУП-а

Министарство унутрашњих послова Републике Српске објавило је данас јавни конкурс за упис 150 ученика у трећи разред Средње школе унутрашњих послова, а рок за пријаву је 21. јул.

Предвиђен је упис 120 ученика мушког и 30 женског пола, а право учешћа на јавном конкурсу имају кандидати који имају завршена прва два разреда средње школе, при чему општи успјех у оба разреда треба да буде најмање добар и владање најмање врло добро и који на дан затварања конкурса нису старији од 18 година.

– Кандидати треба да испуњавају и опште услове конкурса који се може пронаћи на интернет страници министарства www.mup.vladars.net, у дијелу „Полицијско образовање“ – саопштено је из МУП-а

Средња школа унутрашњих послова основана је крајем марта ове године у циљу дугорочног рјешења питања људских ресурса у Министарству унутрашњих послова, наставка традиције средњошколског полицијског образовања и омогућавања наставка полицијског школовања на високошколским институцијама.

Током школовања у Средњој школи унутрашњих послова, која је смјештена у комплексу Центра за обуку у Залужанима код Бањалуке, ученик ће имати обезбјеђен смјештај и исхрану у новом интернaту. По завршетку школовања, ученик стиче  звање полицајац – техничар за полицијске послове

Са родитељима, старатељима изабраних кандидата – ученика, МУП РС ће закључити посебан уговор о регулисању међусобних права и обавеза.

За све додатне информације кандидати се могу информисати путем интернет странице МУП-а РС и  на број телефона: 051/330-801.

Related posts

Брзи антигенски тестови на Ковид-19 од петка у Дому здравља

admin

Дефинисано учешће корисника у осињском водоводу

admin

КОНКУРС ЗА НАЈЉЕПШЕ ЋИРИЛИЧНЕ РУКОПИСЕ ОТВОРЕН ДО 10. АПРИЛА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još