ИЗДВОЈЕНОНовости

Канализациона мрежа доноси боље
услове живота за 170 домаћинстава

Око 170 домаћинстава Новог насеља и дијела Омерагића ускоро би требало да имају много боље услове живота, након што у њиховим насељима буде изграђена канализациона мрежа.

Представници становника ова два насеља данас су са граодначелником Милорадом Симићем и његовим сарадницима усагласили детаље пројекта који ће канализационом мрежом „покрити“ улице Стевана Синђелића, Косовке дјевојке, Филипа Вишњића и Бранка Ћопића.

Градоначелник Милорад Симић истакао је задовољство заинтересованошћу грађана за рјешавање овог веома значајног питања.

– Имамо пројекте, имамо иницијална средства и разговарали смо о начину затварања финансијске конструкције, односно да домаћини не уплаћују таксу за прикључак која је прописана, него да заједно учествујемо. Већ сљедеће седмице биће расписан тендер за изградњу канализационе мреже процијењене вриједности од око 600.000 марака. Хоћу да вјерујем да ће први прикључци бити могући већ у наредних пет мјесеци – казао је Симић додавши да ће мјештани и град заједно учествовати у пројекту.

– Драго ми је да је око овог питања окупљена група озбиљних саговорника који схватају потребу и нужност овог пројекта и који су дошли да нађемо начин да заједно ријешимо ову велику потребу – рекао је Симић.

Борис Његомировић из Новог насеља додаје да ће унапрјеђење инфраструктуре много значити свим становницима овог дијела града.

– Људи у једном дијелу насеља живе у заиста тешким условима, још увијек је макадамски пут и блато, а доста је младих који ту праве куће и формирају своје породице. Ова прича је заиста позитивна, што показује и одзив становника . казао је Његомировић.

Пројекат је поздравио и Владимир Холовка из Улице Стевана Синђелића у Омерагићима.

– Ја сам се ту родио и ово је једна лијепа прича и надам се да ће ускоро доћи до реализације и да ћемо сви бити задовољни – рекао је Холовка додавши да се нада да ће реализација овог пројекта отворити прилику и за реконструкцију улице, а Мехмедалија Хусаџић додао је да ће, иако је у његовом домаћинству овај проблем прилично ријешен, радо пружити подршку овом пројекту.

– Ови радови засигурно ће донијети боље услове живота свим становницима – рекао је Хусаџић.

Из Одјељења за стамбено – комуналне послове Градске управе појаснили су да је планирано да буде изграђено око 850 метара канализационе мреже у Новом насељу и 1.540 метара у Омерагићима.

– Радови у Новом насељу обухватају око 30 домаћинстава у улицама Косовке дјевојке, Филипа Вишњића и Бранка Ћопића, док је у улици Стевана Синђелића предвиђена изградња канализационе мреже за нових 140 корисника. – појаснила је Николина Маркуљевић из овог одјељења.

Иницијалном састанку присуствовао је и шеф клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини РС Игор Жунић, те одборници у локалном парламенту.

Related posts

ЗАРАЖЕНА ЖЕНА ДИЈАЛИЗНИ ПАЦИЈЕНТ, БИЋЕ ТЕСТИРАНИ КОНТАКТИ

admin

Градоначелнику уручено признање „Златни мост“

admin

Светосавље у сржи
живота „Просвјете“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još