Друштво

„Распјевани мај“ на сцену извео
18 талентованих ученика

Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ десети пут понио је организаторску палицу музичког дјечијег фестивала „Распјевани мај“, а који је вечерас представио 18 такмичара из Дервенте, Брода, Добоја и Станара на сцени дервентског Центра за културу.
Под свјетлима рефлектора смјењивали су се такмичари основних школа и то распоређени у двије категорије, прву од првог до петог разреда и другу, од шестог до деветог, представљајући бројној публици вокалне способности, али и ритмичке покрете и кореографије.

Титулу најбоље у првој категорији понијела је Сташка Милошевић из Основне школе „Свети Сава“ из Брода, док је другопласирана у овој категорији Анђела Санчанин из ОШ „Бранко Ћопић“ из Прњавора. У другој категорији, Никола Зечевић из ОШ „Свети Сава“ Брод оправдао је титулу најбољег којом је крунисан и прошле године, док су друго мјесто у овој категорији подијелили Ана Јаворски из ОШ „Меша Селимовић“ из Прњавора и Божидар Вуковић такође из прњаворске школе „Бранко Ћопић“.

Да Центар „Будућност“ настоји да трудом и залагањем сваке године представи што већи број музички талентованих ђака истакла је социјална радница „Будућности“ Маја Челар Дракулић.

-Свих претходних година овај фестивал окупио је много талентованих дјевојчица и дјечака па тако и ове године. Циљ нам је да поред тог такмичарског дијела представимо и рад наше установе, што смо и ранијих година имали као праксу, тако да смо ове године припремили изложбу тифлотехничких и дидактичких помагала која користимо у свакодневном раду са дјецом оштећеног вида, као и са дјецом са другим сметњама у развоју – казала је Челар Дракулићева.
Наступе учесника помно, осим бројне публике, пратио је трочлани жири у саставу професорица Виолете Пећић, Милијане Жунић и Драгане Латиновић, а Пећићева, која је уједно и наставник музичке културе у „Будућности“ те је од самог почетка и у организацији фестивала, истакла је да је, као и сваке године, пред жиријем бити тежак задатак.

-Много је талентованих дјечака и дјевојчица и увијек је проблем прогласити ко су најбољи међу најбољима. Понекад нијансе одлучују, доста зависи и од треме учесника и шта ће заправо бити крајњи резултат – казала је Пећићева додавши да ипак пресуде вокалне способности такмичара.

На првом мјесту оцјењујемо вокално извођење што свакако пресуди, без обзира што се такмичари потруде да пјесму прати и занимљива кореографија. Посебне бодове могу да „зараде“ уношењем емоције или оригиналношћу – додала је Пећићева.

Програму је присуствовао и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић.

Related posts

У току пријаве за обуку из ЦНЦ технологија

admin

Више насеља
сутра без струје

Derventski List

ЧЛАНОВИ „СУНЦА“ ОТПУТОВАЛИ У БЕЧИЋЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još