Култура

Ревију премијера отворила
комедија „Љубавне (не)згоде у VI-1“

Представа „Љубавне (не)згоде у VI-1“ вечерас је у „Напретковом“ дому отворила мјесечни репертоар Драмског студија, а уједно је била и прва премијерно изведена представа од најављене четири.

Ријеч је о тинејџерској комедији, а представа је, како тинејџерима у публици, тако и самим глумцима донијела радост и забаву. Како је објаснио ментор Драмског студија Синиша Тешановић припрема представе је била дивно искуство за све полазнике.

– Раније смо радили представе за тинејџере, али оне су биле ангажоване и тематски много захтјевније и озбиљније. За комедију смо се одлучили највише како бисмо мало промијенили начин и приступ раду, а глумци који тумаче ликове, управо су тих година и самим тим су потпуно увјерљиви и стварни на сцени – рекао је Тешановић додавши да је посебно важно истаћи да је инспирација за представу потекла из свакодневице, као и да је изазов био одржати озбиљан приступ раду и настојати да млади глумци остану на нивоу задатка.

– Циљ нам је да ова представа што дуже живи и да исту погледају ученици свих основних школа у Дервенти – казао је Тешановић.

Једног од дјечака који је обузет првим симпатијама и љубавним проблемима тумачи Василије Савковић.

– Представа је реалан приказ дјеце наших година који траже прву љубав, свађају се око тога, али је све приказано на смијешан начин – казао је Савковић који је већ двије године полазник Драмског студија, а Павле Ђурић је отјелотворио лик дјечака којем је храна испред љубави.

– Глумио сам до сад у пет представа, али ова је баш другачија – казао је Ђурић.

Марији Ристић која је до сада тумачила ликове принцеза и краљица истакла је да је доста слична лику који тумачи.

– Није ми било тешко уживјети се у улогу и приремити се, али је изазовно било „преломити“ са другарицом свађу – објаснила је Ристићева, а Урошу Спасенићу, како је истакао, тешко је падало памтити текст и свађе.

– На пробама нам се дешавало да се толико унесемо па се стварно посвађамо и онда се касније измиримо – објаснио је Спасенић.

Related posts

Представа „Камен мудрости“ у четвртак

admin

ОРИЛА СЕ ЕТНО ПЈЕСМА

admin

Музиком креирали вече за памћење

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još