Култура

Ревију премијера отворила
комедија „Љубавне (не)згоде у VI-1“

Представа „Љубавне (не)згоде у VI-1“ вечерас је у „Напретковом“ дому отворила мјесечни репертоар Драмског студија, а уједно је била и прва премијерно изведена представа од најављене четири.

Ријеч је о тинејџерској комедији, а представа је, како тинејџерима у публици, тако и самим глумцима донијела радост и забаву. Како је објаснио ментор Драмског студија Синиша Тешановић припрема представе је била дивно искуство за све полазнике.

– Раније смо радили представе за тинејџере, али оне су биле ангажоване и тематски много захтјевније и озбиљније. За комедију смо се одлучили највише како бисмо мало промијенили начин и приступ раду, а глумци који тумаче ликове, управо су тих година и самим тим су потпуно увјерљиви и стварни на сцени – рекао је Тешановић додавши да је посебно важно истаћи да је инспирација за представу потекла из свакодневице, као и да је изазов био одржати озбиљан приступ раду и настојати да млади глумци остану на нивоу задатка.

– Циљ нам је да ова представа што дуже живи и да исту погледају ученици свих основних школа у Дервенти – казао је Тешановић.

Једног од дјечака који је обузет првим симпатијама и љубавним проблемима тумачи Василије Савковић.

– Представа је реалан приказ дјеце наших година који траже прву љубав, свађају се око тога, али је све приказано на смијешан начин – казао је Савковић који је већ двије године полазник Драмског студија, а Павле Ђурић је отјелотворио лик дјечака којем је храна испред љубави.

– Глумио сам до сад у пет представа, али ова је баш другачија – казао је Ђурић.

Марији Ристић која је до сада тумачила ликове принцеза и краљица истакла је да је доста слична лику који тумачи.

– Није ми било тешко уживјети се у улогу и приремити се, али је изазовно било „преломити“ са другарицом свађу – објаснила је Ристићева, а Урошу Спасенићу, како је истакао, тешко је падало памтити текст и свађе.

– На пробама нам се дешавало да се толико унесемо па се стварно посвађамо и онда се касније измиримо – објаснио је Спасенић.

Related posts

УМЈЕТНОСТ НАСТАЈЕ КАДА СЕ ЧОВЈЕК ОСЛОБОДИ

admin

УМЈЕТНИЧКИ ШТИХ ДЕРВЕНТЕ ОДЗВАЊАО БАНСКИМ ДВОРОМ

admin

„ЉЕТНА АРТ СЦЕНА“ СПУСТИЛА ЗАВЈЕСУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još