ИЗДВОЈЕНОКултура

„ЉЕТНА АРТ СЦЕНА“ СПУСТИЛА ЗАВЈЕСУ

Читавог љета плато испред Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ био је испуњен антологијом умјетности, а са хуманим циљем сакупљања новца за куповину клавира манифестација под називом „Љетна арт сцена“ окупила је више од 50 умјетника из Дервенте и околних општина, а вечерас су у посљедњем издању ове манифестације заблистали млади музичари.
Директорица библиотеке Мирјана Плиснић рекла је да је свако издање ове манифестације изњедрило много младих умјетничких имена који су наишли на огромну подршку суграђана.
– Драго ми је што је цијело љето било у знаку културе, а посебно јер су сви умјетници који су жељели да се представе то имали прилику и да ураде, а посебно ми је драго јер су ту прилику да допринесу културној сцени нашег града имала дјеца и млади, што је знак да је Дервента преплављена умјетношћу коју носе и млађе генерације. Драго ми је што је оваква манифестација измамила многобројну публику која нас је подржавала у свим издањима и исказала нам задовољство и позитивне ставове због оваквог дешавања – рекла је Плиснићева додавши да већ постоји иницијатива да ова манифестација постане неки вид љетног традиционалног окупљања.
– Трудићемо се да и сљедећих година подржимо организацију овог пројекта и да „Љетна арт сцена“ заживи сваког љета. Додуше, план је да одржавање почне раније него ове године када је све условила епидемија корона вируса – казала је Плиснићева.
Организатори „Љетне арт сцене“ истакли су задовољство успјехом манифестације и понос због великог одзива умјетника.
– Изузетно смо задовољни успјехом фестивала с обзиром да је ово премијерно издање и уједно смо захвални публици која нас је вјерно подржавала, а посебно умјетницима који су се великодушно одазвали, дали свој допринос и на тај начин нам се придружили на путу остварења нашег циља. Вечерас су нам се представили ученици музичке школе „Никола Тесла“ и то Ања Сибинчић, Анђела Орландо, Теодора Топић, Теодора Зарић, Немања Николић, Кристина Павичић и Дуња Станивуковић, и мислимо да је ово заправо савршен начин да „испратимо“ нашу манифестацију и дочекамо јесен – рекли су организатори додавши да је посљедње издање планирано другог датума за који се везала представа, али је та организација морала бити отказана усљед временских неприлика.
„Љетна арт сцена“ је, како истичу организатори, била одлична прилика да Дервента сазна какав умјетнички потенцијал посједује, да под рефлекторе стави већ познате умјетнике, али и да изњедри нова имена, како из Дервенте тако и из околних градова.

Related posts

Најбољи ученици понос и дика града

admin

Сједница Скупштине општине 19. фебруара

admin

Премијера представе „Анастасија“ у Дервенти вечерас

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još