ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Ријешен неспоразум у вези са превозом ученика

Неспоразум између Градске управе и предузећа СТП као превозника дјеце која користе превоз до школе је ријешен и ученици од понедјељка  да путују аутобусима овог предузећа, саопштено је из Одјељења за привреду и друштвене дјелатности.

Неспоразум је настао због чињенице да због пандемије изазване корона вирусом и обуставе наставе у школским објектима није било ученика путника у возилима превозника због чега је ово предузеће трпило озбиљне губитке.

Градоначелник Милорад Симић јe пронашао начин да помогне превознику како би превазишао тешкоће са којима се суочава.

– Поводом учесталих изношења у јавност разних информација у вези са реализацијом подршке родитељима за превоз ученика, желимо јавност да обавијестимо да поштујући законе и препоруку Службе за ревизију јавног сектора према којој сва давања из буџета морају да буду регулисана одговарајућим правилницима, Одјељење за привреду и друштвене дјелатности је одмах након усвајања буџета града Дервента за 2021. годину, који је ступио на снагу 2. апрула, покренуло процес израде Правилника о начину исплате накнаде за превоз ученика. Израда овог документа је у завршној фази и ускоро би требаo да ступи на снагу – навели су из одјељења.

Ступањем на снагу Правилника о начину исплате накнаде за превоз ученика, одмах ће почети исплата средстава на рачуне родитеља и то за април и сваки сљедећи мјесец до краја школске године.

– Изради правилника се приступило веома опрезно пошто би евентуалне гршке могле да изазову озбољне проблеме, што се догадјало у неким срединама, а што је за коначну посљедицу имало потпуну обуставу превоз. Подсјећамо јавност да је град Дервента, а раније општина, све своје обавезе у смислу реализације било којих права (подстицаји, стипендије, накнаде…) исплаћивао у уговореном износу и без кашњења. Тако ће бити и са накнадама за превоз и нити један ученик, односно родитељ ученика који има право на ова средства, неће бити закинут. Молимо све, који на било који начин имају везе са исплатом ових накнада, да се уздрже од изношења у јавност непровјерених и нетачних информација, чиме  непотребно i додатно компликују односе у нашој локалној заједници – нагласили су.

Related posts

ПОВЕЉА НАГРАДА ЗА КВАЛИТЕТНО ОБРАЗОВАЊЕ

admin

САСТАНАК О ПРЕВЕНЦИЈИ НАСИЉА У ПОРОДИЦИ

admin

Свечаност, посебно издање
и нови изглед за 110. рођендан

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još