Друштво

Родно насиље и
даље горућа тема

Иако је, према подацима Центра за социјални рад у Дервенти, у 2023. години смањен броја случајева насиља у породици или породичној заједници, тај број је и даље забрињавајући, а родно насиље је један од највећих друштвених проблема који и у нашој локалној заједници представља важну тему.
Истакли су то из Удружења жена „Дервента“ које је протеклог петка организовало радионицу у оквиру пројекта „Превенција сексуалног и родног насиља“ који је подржала Амбасада САД-а у БиХ. Радионици у Центру за културу, поред циљне групе, присуствовали су и представници донатора.

-Врсте насиља су разноврсне и све су тешке и опасне, а учесници радионице имали су прилику да размијене мишљења како би допринијели бољем разумијевању теме. Представница Центра за социјални рад Марија Мрђа упознале је присутне с конкретним примјерима насиља из свог рада, истакавши да је у 2023. години смањен број случајева на насиља у породици или породичној заједници, али и да је тај број и даље забрињавајући – саопштено је из Удружења жена.

Related posts

ПЕНЗИОНЕРИМА МАСКЕ ОД ПРЕДСЈЕДНИЦЕ РС

admin

Око славске свијеће окупити само породицу

admin

Башић освојио карту за републичко такмичење

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još