Спорт

РУКОМЕТАШИ СПРЕМНИ ЗА ПОЧЕТАК ПРВЕНСТВА

У суботу би требало да почне такмичење у оквиру Прве рукометне лиге Републике Српске, а играчи Дервенте у првом колу угостиће екипу Борца из Бањалуке, а меч је заказан у уобичајеном „рукометном“ термину у 19 часова.

Посљедњу провјеру пред почетак прволигашког рукометног каравана, екипа „Дервенте“ имала је у суботу на турниру у Козарској Дубици. Забиљежена је једна побједа и један пораз, што је било довољно за треће мјесто.

У првој утакмици екипа „Дервенте“ је поражена од екипе „Козара МП“, иначе домаћина турнира, резултатом 29:24, а у утакмици за треће мјесто играчи „Дервенте“ побиједили су екипу „Козаре“ из Градишке резултатом 42:25. Првфо мјесто на турниру освојила је премијерлигашка екипа „Локомотива“ из Брчког, а екипа „Дервенте“ снаге је домјерила са два будућа противника у Првој рукометној лиги РС.

Прије наступа у Козарској Дубици дервентски рукометаши били су бољи од екипе „Градачца“, члана Прве лиге Федерације БиХ.

– У Дубици смо наступили без голмана Старчевића и Земуновића који су важне карике у нашој екипи. Према оном што смо показали, надам се да ћемо се равноправно носити са екипама које важе за боље, а видјели смо да има и екипа које ће бити лак залогај. Наравно, све то зависи од нас, колико будемо жељели побједе, колико се будемо залагали, колико будемо спремни да се жртвујемо за екипу – каже тренер екипе Милорад Бјелошевић.

Предсједник Управног одбора Славен Шмуља додаје да је све што је потребно за почетак првенства обезбијеђено.

– Сад је све на играчима који на терену треба да покажу да се у Дервенти још увијек игра добар и квалитетан рукомет – каже Шмуља.

Резултат:

ДЕРВЕНТА – ГРАДАЧАЦ 28:26 (14:11)

Дервента: Тошић, Ристић, Лукић 4, Сибинчић 3, Земуновић 1, Шмуља 4, Савић 2, Шкрга 6, Драгичевић 4, Малешевић, Добриловић 1, Милинковић 1, Станковић, Тадић 1, Мандић, Станковић.

САСТАВ ЕКИПЕ

Related posts

Нова звања и поклони
за чланове Карате клуба

Derventski List

УЗБУЂЕЊЕ ПРАТИЛО И ДРУГО ВЕЧЕ ТУРНИРА

admin

Tешко и против фењераша

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još