ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Саобраћајне гужве поред школа горући проблем

На иницијативу директорице Основне школе „19. април“ Елвире Миљић данас је састанак са надлежнима у Градској управи, представницима Полицијске станице Дервента, те директорима осталих градских школа како би се пронашло рјешења за побољшање безбједност дјеце у саобраћају.

Главни проблем настаје у Улици Светог Саве гдје гравитирају ђаци четири школе, и то највише због несавјесних возача који се у тој улици непрописно паркирају, те брзине која није прилагођена. Због тога је, измедју осталог, недавно дошло и до саобраћајне незгоде када су на пјешачком прелазу повријеђене двије дјевојчице.

На састанку је констатовано да је Полицијска станица Дервента максимално ангажована по питању регулисања безбједности у саобраћају у овом дијелу града, али да одређени проблеми нису њихов домен.

Вршилац дужности начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић казао је да је ће локална управа преузети на себе рјешавање одређених, проблема као што је обезбјеђивање додатног паркинга.

  • Поред кафића, преко пута касарне, постављаће се стубићи како дјеца, због непрописно паркираних аутомобила не би морала да силазе са тротоара на коловоз. Покушаћемо да реализујемо и идеју да за родитеље обезбједимо паркинг на Сајмишту и уредимо прелаз преко насипа – објаснио је Пашалић додавши да је цијела иницијатива за рјешавање проблема гужве у саобраћају потекла од ученика ОШ “19. април”.

 

Related posts

ДЕРВЕНТСКИ ЛОВЦИ НА „ЈЕСЕЊЕМ САЈМУ“

admin

„ТРОЛОВЦИ“ КАО САОБРАЋАЈЦИ

admin

НАЈЉЕПШЕ ЕТНО ПЈЕСМЕ ИСПУНИЛЕ СРЦА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još