ИЗДВОЈЕНОНовости

СВЕТОСАВСКИ БАЛ 2. ФЕБРУАРА

Светосавски бал, који је први пут у посљедњих седам деценија одржан овог фебруара, наставиће започету традицију 2. фебруара 2020. године у хотелу „Бисер“.

Организатор ове хуманитарне вечери поново ће бити Коло српских сестара „Царица Милица“, а програм ће бити прилагођен догађају који слави име првог српског просвјетитеља Светог Саве.

Очекивана донација за позивнице, које ће бити доступне у децембру, остаје 100 марака, а циљ је да предстојећи добротворни бал привуче 200 гостију који би требало испоштују посебан кодекс облачења који подразумијева дуге хаљине за даме и одијела за мушкарце.

– Након што смо први Светосавски бал, послије 71 годину, организовали овог фебруара на високом нивоу, и за сљедећу годину припремамо програм који приличи једном оваквом културном догађају. То ће бити једно угодно културно вече уз оркестар који ће свирати примјерену музику, затим наступ фолклорног друштва, а имаћемо и госта изненађења – рекли су у Колу српских сестара додајући да у организацији настоје да иду корак напријед.

Са жељом да у народу обнове традицију светосавља, чланице истичу да ће и ове године средства која се прикупе од донација за улазнице прослиједити кроз хуманитарне активности. У мјесецима који слиједе биће одлучено на који начин ће прикупљени новац бити дониран. Из Кола додају да им је циљ транспарентност у раду, подсјећајући да је ове године 1.000 марака прикупљених на Светосавском балу уручено једном од најбољих студената техничких факултета, а преостала средства су донирана за куповину звона за Саборни храм.

– Сви су добро дошли и позивамо наше суграђане и њихове познанике и пријатеље да буду дио Светосавског бала. Не треба бити превише оптерећен тоалетама и кодексом облачења. Није суштина да се потроше огромна средства за то, него је важно да се укаже на значај традиције која се балом преноси – истичу у Колу.

Божићна акција

У Колу српских сестара „Царица Милица“ подсјећају да је с почетком поста почиње и божићна акција прикупљања хигијенских и прехрамбених намирница које ће уочи најрадоснијег хришћанског празника Божића бити подијељени суграђанима којима је то потребно.

Related posts

Потписани уговори са новим стипендистима

admin

Традицију и обичаје преносе на своје четири дјевојчице

admin

Заједничким снагама до збрињавања отпада

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još