ИЗДВОЈЕНОНовости

Скупштина града 14. децембра о буџету за 2022. годину

Одборници локалног парламента на наредној сједници, која је заказана за 14. децембар, разматраће 26 тачака дневног реда међу којима и ребаланс буџета за 2021. годину, те Приједлог буџета града за 2022. годину.

Усаглашено је то на данашњој сједници Колегијума Скупштине града, а на дневном реду ће се наћи и приједлог одлуке о измјени Одлуке о извршењу буџета града Дервента за 2021. годину, те приједлози одлука о извршењу буџета града за 2022. годину и висини стопе пореза на непокретности на подручју Дервенте за наредну годину, као и приједлог одлуке о вриједности непокретности по зонама на подручју Дервенте. Ријечи ће бити и о извршењу буџета града од 1. јануара до 30. септембра текуће године, те приједлозима одлука о комуналним таксама и комуналној накнади, као и о Стратегији безбједности саобраћаја од 2022. до 2031. године.

Шефови клубова одборника усагласили су да ће се међу тачкама дневног реда наћи и приједлог одлуке о усвајању локалног акционог плана и ре/интеграцију БиХ држављана који се враћају по основу Споразума о реадмисији на подручје Дервенте за период од 2021. до 2024. године, као и приједлог Закључка о утврђивању Нацрта урбанистичког плана за урбано подручје града Дервента, те приједлози одлука о продаји неколико непокретности у својини града.

Пред одборницима ће се наћи и информација о стању насиља у породици са приједлогом мјера за спрјечавање и сузбијање породичног насиља, те програм рада Скупштине града за наредну годину.

На приједлог Клуба одборника СДС-а на дневни ред је уврштен и извјештају о раду градоначелника и Градске управе за ову годину, као и информацији о стању гробаља. На приједлог Клуба одборника ДНС-а на дневни ред уврштен је и приједлог одлуке о расписивању новог конкурса за избор и именовање директора Туристичке организације.

На дневни ред на приједлог Комисије за статут и прописе уврштене су и тачке о приједлогу Пословника о раду Скупштине града, а на приједлог Комисије за избор и именовање биће разматран и приједлог рјешења о разрјешењу вршиоца дужности директора ЈУ „Геронтолошки центар“, а одборници ће се изјаснити и о приједлогу за именовање на исту функцију.

 

Related posts

Нерадни 1, 2. и 9. јануар, те Бадњи дан и Божић

admin

КУЈУ СЕ ПЛАНОВИ ЗА СПУСТ УКРИНОМ

admin

Чланови „Сунца“ уз лијепе жеље и џепарац путују на море

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još