Новости

У Народној скупштини и биста
Милована Бјелошевића Белог

У Народној скупштини Републике Српске у Бањалуци данас су откривене бисте народних посланика првог сазива парламента Српске убијених на почетку Одбрамбено – отаџбинског рата 1992. године и то Милутина Најдановића, Горана Зекића и Милована Бјелошевића.

Поред три бисте постављен је и грб над којим су се посланици заклели на вјерност Републици Српској.

Професор доктор Милутин Најдановић био је посланик СДС-а у првој демократској Скупштини СРБиХ, те професор на Медицинском факултету у Сарајеву и оснивач Торакалне хирургије у том граду. Убијен је на свиреп начин у ноћи 14. августа 1992. године у ратном Сарајеву, а злочинци никада нису откривени и процесуирани.

Бисту у холу Народне скупштине добио је и посланик првог сазива Горан Зекић – судија из Сребренице који је убијен у засједи 8. маја 1992. године док се враћао из Братунца.

Трећи посланик чија биста краси хол Народне скупштине је Милован Бели Бјелошевић, предсједник општине Дервента, пјесник и писац, који је убијен снајперским хицем у леђа у близини своје куће 21. маја 1992. године.

(РТРС)

Related posts

Слиједи реконструкцијa објекта школе, опозван предсједник Скупштине

admin

ЈЕДНОГЛАСНА ПОДРШКА БУЏЕТУ ЗА ИДУЋУ ГОДИНУ ОД 18,8 МИЛИОНА

admin

ЗАСЈЕДАО ОПШТИНСКИ ОДБОР СНСД-А

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još