ИЗДВОЈЕНОНовости

Славену Гојковићу признање „Капетан Миша Анастасијевић“

Директор „Шума Републике Српске“, Дервенћанин Славен Гојковић добитник је престижног признања „Капетан Миша Анастасијевић“, које се додјељује најбољим актерима привредног, политичког и друштвеног стваралаштва, одлучио је данас жири.

Гојковић се тако нашао у друштву премијера Републике Српске Радована Вишковића и министра унутрашњих послова Србије Александра Вулина, као и челника „Електропривреде РС“, компанија „Боксит“, „Ланако“, „М:тел“, „ЕТФ“ и других привредника и појединаца који су, према оцјени жирија, заслужили ову награду.

– У доношењу одлуке руководили смо се вредностима критеријима који су у складу са именом и делом Капетана Мише Анастасијевића, великог добротвора, филантропа, пословног човека. Те вредности су трајне, позитивне и пожељне, као што су: способност, образованост, предузетнички дух и иновативност, креативност, истрајност, пожртвовање и таленат. Затим, друштвена одговорност, филантропија, патриотизам и родољубље – истакао је предсједник жирија Радован Пејановић.

Признање „Капетан Миша Анастасијевић“ установљено је 2000. године, потписивањем уговора Привредне коморе Војводине, Универзитета у Новом Саду и Јавног сервиса Радио-телевизије Војводине. Основни циљ признања је промоција предузетничког и друштвеног стваралаштва, а прије шест година, захваљујући Привредној комори Републике Српске и универзитетима у Источном Сарајеву и Бањалуци, „Капетан Миша Анстасијевић“ се додјељује и у Српској.

Раније је признање додијељено и градоначелнику Дервенте Милораду Симићу.

Признање ће овогодишњим добитницима бити уручено у Банском двору у Бањалуци 8. децембра часова, на свечаности под називом „Од Капетана Мише до Николе Тесле“.

Related posts

Прије 31 годину у
Дервенту се вратио живот

Derventski List

Почела исплата годишњег
борачког додатка

Derventski List

Помен за 405 жртава
усташког терора сутра

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još