ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Слободни медији темељ демократског друштва

Генерална скупштина Уједињених нација прогласила је 3. мај Међународним даном слободе медија како би се подигла свијест о важности слободе медија и подсјетила владе да је њихова дужност поштовати и осигурати слободу изражавања.

Поводом Међународног дана слободе медија предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је да су институције Српске опредијељене за отворен и партнерски однос према свим медијима, објективно и одговорно информисање, у интересу јавности и свих грађана Српске.

– Обиљежавање Међународног дана слободе медија прилика је да се подсјетимо да су слобода изражавања и независни медији од пресудне важности за свако демократско друштво – наводи се у честитки коју је Цвијановић упутила свим новинарима, редакцијама, уредништвима и удружењима новинара у Републици Српској.

Предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић честитао је свим новинарима и свим запосленим у медијима Дан слободе медија, истичући да су независни и професионални медији темељ сваког демократског друштва.

Чубриловић је нагласио да законодавни оквир Републике Српске гарантује потпуне медијске слободе.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је новинарима и свим запосленим у медијима 3. мај да они својим професионалним, истинитим и правовременим информисањем јавности дају важан допринос изградњи слободног и демократског друштва.

– Медији су један од најважнијих стубова сваког друштво и с тога је неопходно да се у свом раду руководе искључиво професионалним стандардима. Наша заједничка обавеза је да омогућимо слободу медија, бољи положај и боље услове рада свих запослених у медијима – истакао је Додик.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, поводом Међународног дана слободе медија, упутио је честитку свим новинарима, редакцијама, уредништвима и удружењима новинара у Републици Српској.

– У име Владе Републике Српске и у своје име, поводом 3. маја – Међународног дана слободе медија, упућујем вам искрене честитке, те користим прилику да вам пожелим добро здравље и расположење и успјешан рад – изјавио је Вишковић.

Related posts

Сајам „Књига из блока“ 16. и
17. новембра имаће хуману ноту

Derventski List

Избор најљепше фотографије
у празничном кутку

Derventski List

Акција даривања крви данас

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još